Autoverzekering berekenen en vergelijken.


Hebt u net een nieuwe auto gekocht en op uw naam gezet? Dan moet u deze vanaf de eerste dag minimaal met een WA verzekering verzekeren. U kunt er ook voor kiezen om de auto nog niet te verzekeren, echter moet u het voertuig dat op het postkantoor of op de website van het RDW laten schorsen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering hebt u de keuze uit verschillende soorten verzekeringen, daarnaast hebt u natuurlijk ook de keuze uit enorm veel aanbieders (verzekeringsmaatschappijen) die elk voordelen en nadelen hebben. Bekende varianten van de autoverzekering zijn de WA autoverzekering, WA plus autoverzekering en de all risk autoverzekering.

Welke dekking moet je kiezen voor je autoverzekering?

Bij een autoverzekering moet je kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid). Dit is de meest beperkte dekking, maar ook de goedkoopste. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar niet je eigen schade.
  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

 

Aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering

 

 

 

 

 

 

Meest bezocht:

Wat bedoelen verzekeraars met...?