Buitenshuisverzekering

Veel mensen zijn tegenwoordig erg vaak onderweg. Reizen doen we tegenwoordig bovendien in het bijzijn van enkele dure spullen zoals bijvoorbeeld een laptop en onze smartphone en / of tablet. Buitenshuis worden we echter steevast blootgesteld aan verschillende gevallen waaronder diefstal. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun dure spullen buitenshuis te laten verzekeren. Indien dat ook geldt voor u hebben we uitstekend nieuws. Door het afsluiten van een buitenshuisverzekering is het namelijk perfect mogelijk om bijvoorbeeld uw huidige inboedelverzekering uit te breiden.

 

Verzekerd tegen verlies en diefstal

Door het afsluiten van een buitenshuisverzekering kunt u eigenlijk rekenen op twee verschillende voordelen. In eerste instantie is het zo dat u bent verzekerd tegen diefstal van uw dure spullen, maar daarnaast biedt de verzekering ook dekking tegen verlies. De wijze waarop de dekking plaatsvindt gebeurt eigenlijk een beetje op dezelfde manier als bij een klassieke inboedelverzekering het geval is. Dit is onder meer terug te zien in de manier waarop de waarde wordt bepaald. Het eerste jaar na aankoop zijn goederen bijvoorbeeld nog verzekerd tegen nieuwwaarde. Vanaf de ingang van het tweede jaar geldt een vergoeding op basis van de dagwaarde. Dit is geen algemene regel waardoor het altijd de moeite waard is om dit even te controleren in de voorwaarden van uw potentiële verzekeringspolis.

 

Een inboedelverzekering voor buitenshuis

Veel mensen gingen er altijd vanuit dat de gewone inboedelverzekering ook dekking biedt buiten de woning. Dat is niet zo. Plant u bijvoorbeeld een uitstapje met de kinderen naar de zoo of een pretpark? Dan zijn die dure smartphone of tablet, dat fototoestel en de eventuele artikelen die u bij heeft niet verzekerd. Dit geldt wel indien u er voor kiest om een buitenshuisverzekering aan te vragen. De dekking geldt doorgaans wel uitsluitend voor het eigen land. Wilt u dat uw spullen ook tijdens een vakantie in het buitenland zijn verzekerd? In dat geval zult u daarvoor een uitgebreidere polis moeten afsluiten. Verschillende buitenshuisverzekeringen kunnen in ieder geval uw spullen ook tijdens een reis naar het buitenland perfect indekken. Bij sommige buitenshuisverzekeringen is er zelfs sprake van een wereldwijde dekking.

 

Buitenshuisverzekering afsluiten of niet?

Net zoals voor elke andere verzekering het geval is, is het altijd van belang om na te gaan of het afsluiten van een buitenshuisverzekering voor u al dan niet interessant is. Op dit vlak zijn er verschillende vragen die u aan uzelf moet durven te stellen, namelijk:

 

1. Hoe vaak begeeft u zich buitenshuis?

2. Welke (dure) spullen neemt u mee tijdens uw uitstappen?

3. Wilt u dat uw spullen alleen in eigen land of ook in het buitenland zijn ingedekt?

 

De eerste twee punten zijn het belangrijkst. Werkt u van thuis uit en gaat u niet vaak naar buiten? Of neemt u eigenlijk haast nooit echt veel dure spullen met u mee wanneer u een uitstap maakt? In dat geval is het afsluiten van een buitenshuisverzekering misschien voor u niet meteen interessant. Wanneer u echter zeer en vaak mobiel bent en u onderweg veelvuldig gebruik maakt van toestellen zoals een laptop, een smartphone en / of een tablet kan een buitenshuisverzekering afsluiten er voor zorgen dat heel wat risico's kunnen worden ingedekt.

 

 

 

Meest bezocht:

Wat bedoelen verzekeraars met...?