Kampeerautoverzekering

De voorbije jaren kon er telkens worden vastgesteld dat het aantal kampeerauto's in Nederland stelselmatig toeneemt. Veel mensen houden er dan ook van om met een camper op vakantie te gaan omdat ze op deze manier pas echt kunnen genieten van een optimale vrijheid. Door het afsluiten van een kampeerautoverzekering is het mogelijk om alle mogelijke risico's met betrekking tot dit voertuig te laten indekken. Onderling tussen de verschillende kampeerautoverzekeringen is er evenwel sprake van enkele aanzienlijke verschillen die we graag op deze pagina voor u even bespreken.

De dekkingen van een kampeerautoverzekering

Net zoals bij een gewone autoverzekering het geval is, is het eveneens mogelijk om een kampeerautoverzekering op verschillende manieren af te sluiten. We onderscheiden op dit vlak de volgende opties:

• De gewone WA-dekking

Het betreft hier een dekking die er voor zorgt dat enkel en alleen de schade die u met uw kampeerauto aanbrengt ten opzichte van derden wordt ingedekt. Heeft u eveneens te maken met eigen schade en beschikt u uitsluitend over deze dekking? In dat geval zult u deze voor eigen rekening dienen te nemen. De WA-kampeerautoverzekering is in Nederland niet zomaar een optie. Net als de gewone WA-verzekering voor auto's is ze namelijk wettelijk verplicht.

• WA + beperkt casco dekking

In dit geval beschikt u niet alleen over een WA-dekking voor schade die is aangebracht aan derden, daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op een indekking van schade die het gevolg is van diefstal, brand, een ontploffing, blikseminslag, storm en / of ruitbreuk. Let wel, wanneer u er voor kiest om deze dekking af te sluiten is schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw kampeerauto niet ingedekt.

• Volledig casco of all risk kampeerautoverzekering

De derde optie waarover u beschikt is de volledig casco of all risk kampeerautoverzekering. Per definitie dekt deze polis werkelijk alle schade in aan of met uw kampeerauto. Het is onnodig om te zeggen dat deze optie ook veruit de duurste van de drie is.

                            Kampeerautoverzekering vergelijken

Eventuele uitbreidingen voor een kampeerautoverzekering

Buiten de bovenstaande mogelijkheden zijn er op de markt ook nog tal van verschillende uitbreidingsmogelijkheden terug te vinden voor een kampeerautoverzekering. De mogelijkheden die op dit vlak worden aangeboden zijn weliswaar sterk afhankelijk van de verzekeraar in kwestie. Globaal gezien kunt u echter een keuze maken uit de volgende extra's:

1. Een ongevallenverzekering voor de inzittenden van de kampeerauto.

2. Een rechtsbijstandverzekering.

3. Een schadeverzekering voor de inzittenden van de kampeerauto.

4. Een bijzondere verzekering voor de inboedel.

5. Een extra dekking voor schade aan een eventuele zonneluifel.

Voor welk type van kampeerautoverzekering u uiteindelijk zult kiezen is altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur evenals bijvoorbeeld de frequentie waarmee u gebruik gaat maken van uw kampeerauto. Om er zeker van te zijn dat u in gelijk welke situatie altijd kiest voor de interessantste oplossing is het steeds de moeite waard om even de verschillende kampeerautoverzekeringen op de markt te vergelijken. Alleen op deze manier zult u er namelijk altijd de interessantste en dus ook de meest voordelige optie tussenuit weten te halen!

 

 

Meest bezocht:

Wat bedoelen verzekeraars met...?