Recreatiewoningverzekering

De recreatiewoning verzekering is een speciale verzekering voor o.a. een Stacaravan, Chalet, Tuinhuis, Safaritent of Strandhuis in België, Duitsland of Nederland.
Ook een recreatiewoning van steen kan verzekerd worden. En er is dekking het gehele jaar door.
Bent u woonachtig in België of Duitsland dan is het ook mogelijk om als eigenaar deze verzekering af te sluiten.

Er is keuze uit dekkingen;

  • Brand dekking
    Bij de brand dekking is er dekking voor brandschade aan de recreatiewoning door explosie, kortsluiting, zelfontbranding of blikseminslag.
  • Alle gevaren dekking
    Hiermee is alle schade aan de recreatiewoning gedekt.

Standaard is er dekking voor een aansprakelijkheidsdekking. Bij een recreatiewoning is dit ook vaak verplicht om te verzekeren als de woning op een recreatiepark staat.

 

Recreatiewoning verzekering vergelijken


Aanvullende verzekeringen voor de recreatiewoning

Een aanvullende dekking is de aanbouw en inboedelverzekering. Deze is verzekerd zoals u de recreatiewoning heeft verzekerd (Brand of Alle gevaren).
Mocht er schade ontstaan aan de aanbouw? Dan is er een vergoeding op herbouwwaarde van de desbetreffende aanbouw.

Ook is het mogelijk om de inboedel van uw recreatiewoning te verzekeren. Ontstaat er in het eerste jaar schade aan uw inboedel, dan krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Na het eerste jaar krijgt u bij schade de dagwaarde van uw inboedel vergoed.

 

Verhuur van uw recreatiewoning

Mocht het voorkomen dat de recreatiewoning ook verhuurt word dan is het ook mogelijk om de dekking verhuur op te laten nemen in de polis. Beide dekkingen ( Brand of Alle gevaren ) zijn mogelijk met verhuur.

 

Meest bezocht:

Wat bedoelen verzekeraars met...?