Scooterverzekering

Bent u van plan om een scooter aan te schaffen? In dat geval spreekt het voor zich dat u er voor zult willen kiezen om deze op passende wijze te laten verzekeren? Door het afsluiten van een scooterverzekering is het dan ook niet alleen mogelijk om financiële tussenkomst te ontvangen bij schade door derden, ook indien u zelf schade heeft aangericht kan deze worden ingedekt. Het afsluiten van een scooterverzekering kan echter op tal van verschillende manieren waardoor het altijd de moeite waard is om even alle bestaande mogelijkheden uitgebreid onder de loep te nemen.

Scooterverzekering vergelijken

 

De basisdekkingen van een scooterverzekering

In het merendeel van de gevallen bieden verzekeraars u de mogelijkheid om een keuze te maken uit in totaal vier verschillende basisdekkingen voor een scooterverzekering. Het spreekt op dit vlak voor zich dat er sprake is van de zogenaamde WA-verzekering, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld een diefstal of aanrijding verzekering? Zelfs een combinatie van deze laatste twee basisdekkingen is een mogelijkheid. Indien u er voor kiest om het volledige pakket met basisdekkingen voor uw scooter af te sluiten zult u kunnen vaststellen dat u meteen reeds over een meer dan degelijke en vrij complete verzekering beschikt. Er is echter meer, want ook de aanvullende dekkingen kunnen interessant zijn.

De aanvullende dekkingen voor een bromfietsverzekering

Wanneer de basisdekkingen van de scooterverzekering niet voldoende zijn kunt u er ook nog voor kiezen om één of meerdere van de aanvullende dekkingen af te sluiten. Op dit vlak heeft u doorgaans een keuze uit de volgende mogelijkheden:

 

• Pechhulp onderweg

• Meeverzekeren van opzittenden

• Verhaalsrechtsbijstand

 

Naast bovenstaande mogelijkheden bieden heel wat verzekeraars tegenwoordig in het geval van een scooterverzekering ook een zogenaamde aanschafwaardegarantie aan. Deze garantie kan doorgaans echter uitsluitend worden verkregen op het ogenblik dat u de eerste eigenaar bent van het voertuig. Wanneer deze op een zeker ogenblik gestolen wordt of total loss raakt is het mogelijk om het bedrag dat u heeft betaald voor de scooter terug te krijgen. Een dergelijke aanschafwaardegarantie wordt veelal standaard aangeboden voor de periode van één jaar, maar onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om deze uit te breiden tot een periode tot wel drie jaar na aankoopdatum.

 

Speciale scooterverzekering voor jonge bestuurder

Bent u als eigenaar van de scooter ouder dan 25 jaar? In dat geval moet u er rekening mee houden dat deze niet standaard is verzekerd op het ogenblik dat er een jonge bestuurder van jonger dan 25 jaar mee rijdt. Gaat u, uw bromfiets met andere woorden uitlenen aan een jongere, dan kan het een vereiste zijn om een extra onderdeel aan uw polis toe te voegen. Wees er zeker van dat u dit altijd goed bespreekt met uw verzekeraar om vervelende verrassingen bij calamiteiten te voorkomen.

 

scooterverzekering vergelijken

Vooraleer een scooterverzekering af te sluiten is het altijd interessant om de verschillende mogelijkheden die op de markt worden aangeboden te vergelijken. Enkel en alleen door het uitvoeren van een dergelijke, objectieve vergelijking is het namelijk mogelijk om uiteindelijk die ene scooterverzekering af te sluiten die perfect aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen. Bovendien is ook de meest optimale prijs-kwaliteit op deze manier gegarandeerd.

 

 

Meest bezocht:

Wat bedoelen verzekeraars met...?