Verzekering-vergelijken.com

DAS Rechtsbijstand

DAS, opgericht in 1963, is een toonaangevende verzekeraar op het gebied van rechtsbijstand, en biedt een breed scala aan juridische diensten en verzekeringen aan particulieren en bedrijven. De rechtsbijstandverzekering van DAS is ontworpen om juridische ondersteuning te bieden bij geschillen en conflicten die kunnen ontstaan in het dagelijks leven. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van de rechtsbijstandverzekering van DAS.

De rechtsbijstandverzekering van DAS biedt de verzekerde dekking voor juridische kosten en bijstand in situaties waar juridische expertise nodig is. Hieronder staan enkele belangrijke aspecten van de rechtsbijstandverzekering van DAS:

 1. Dekkingsgebied:
  De rechtsbijstandverzekering van DAS biedt doorgaans dekking voor verschillende rechtsgebieden, waaronder arbeidsrecht, consumentenrecht, familierecht, verkeersrecht en geschillen met betrekking tot onroerend goed. Het specifieke dekkingsgebied kan variëren op basis van het type polis en de gekozen dekkingsopties.

 2. Vrije keuze van advocaat:
  Een kenmerk van de DAS-rechtsbijstandverzekering is dat verzekerden meestal de vrijheid hebben om hun eigen advocaat te kiezen. Dit geeft de verzekerde meer controle over de juridische vertegenwoordiging in het geval van een geschil.

 3. Preventieve diensten:
  Naast dekking bij geschillen biedt DAS ook preventieve diensten aan, zoals telefonisch advies over juridische kwesties en het opstellen van juridische documenten. Dit kan helpen om juridische problemen te voorkomen voordat ze escaleren.

 4. Verzekerde bedragen:
  De rechtsbijstandverzekering van DAS kan voorzien in dekking van juridische kosten tot een bepaald maximumbedrag. Dit kan variëren afhankelijk van het type geschil en het gekozen verzekeringsniveau.

 5. Wachtperiode:
  Bij sommige geschillen kan er een wachtperiode gelden voordat de dekking van kracht wordt. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen om de details van dergelijke wachttijden te begrijpen.

 6. Internationale dekking: Afhankelijk van het type polis kan DAS ook dekking bieden voor juridische geschillen die zich in het buitenland voordoen.

Een rechtsbijstandverzekering kan waardevol zijn om juridische kosten te beheersen en toegang te hebben tot professioneel juridisch advies wanneer dat nodig is. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle geschillen onder de dekking vallen, en dat er uitsluitingen kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld bij reeds lopende geschillen op het moment van het afsluiten van de verzekering.

In het algemeen staat DAS bekend om zijn ervaring en expertise op het gebied van rechtsbijstand, en het biedt verzekerden de mogelijkheid om toegang te krijgen tot juridische hulp wanneer dat nodig is. Voor specifieke details over de rechtsbijstandverzekering van DAS en om de meest actuele informatie te verkrijgen, is het raadzaam om contact op te nemen met DAS zelf of de officiële website te raadplegen.