Verzekering-vergelijken.com

Woonhuisverzekering

Heeft u een koopwoning dan bent u vaak verplicht deze te verzekeren volgens de voorwaarden van de hypotheek verstrekker. Heeft u geen hypotheek op het huis dan is deze verzekering toch aan te raden. Uw woonhuis kan door brand, storm, diefstal, vandalisme en waterschade schade oplopen.
Wij hebben verschillende verzekeraars vergeleken om u op weg te helpen met het zoeken naar een woonhuis verzekering die bij u past. Vergelijk op verschillende manieren uw gewenste dekking en sluit voordelig uw verzekering bij de door u gewenste verzekeraar.

Een woonhuisverzekering, ook bekend onder de benaming van een opstalverzekering is eigenlijk onmisbaar. Door er voor te kiezen om een woonhuisverzekering af te sluiten is het mogelijk om uw woning niet alleen te beschermen tegen schade door brand, lekkage of inbraak, daarnaast wordt zelfs schade die wordt veroorzaakt door slecht weer ingedekt. Een woonhuisverzekering kan zelfs tussenkomst bieden op het ogenblik dat er tijdelijk een vervangen woonruimte is vereist. Het mag dus duidelijk zijn, wanneer u eigenaar bent van een huis en u deze graag zo optimaal mogelijk wenst te beschermen is het absoluut de moeite waard om er voor te kiezen om een woonhuisverzekering af te sluiten.

Welk bedrag kan er worden ingedekt door een woonhuisverzekering?

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een woonhuisverzekering af te sluiten is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat het bedrag dat door de verzekering wordt ingedekt voldoende is. Dat is standaard lang niet altijd het geval. Doorgaans biedt uw verzekeraar u dan ook de mogelijkheid om een keuze te maken uit een verschillend aantal mogelijkheden. Door het bedrag in uw verzekering af te stemmen op de waarde van uw huis is het mogelijk om een zo optimaal mogelijke terugbetaling bij schade te kunnen garanderen.

Vervangende woonruimte, ingedekt of niet?

Een woonhuisverzekering bevat tegenwoordig veelal ook een dekking die voorziet in een vervangende woonruimte. Dat kan bijzonder interessant zijn, want waar gaat u heen op het ogenblik dat uw huis echt bijzonder intensief is beschadigd? Wanneer er een dekking wordt geboden voor een vervangende woonruimte heeft u altijd meteen een plaats waar u heen kan. Dit biedt niet alleen de nodige, extra zekerheid voor uzelf, maar ook voor de andere gezinsleden. Ook voor uw kinderen kan deze dekking een absolute meerwaarde bieden.

Wat met eventuele glasschade?

Glasschade is bij de woonverzekering een geval apart. De basisdekking bij een woonverzekering voorziet doorgaans in een dekking voor ruit breuk in uw huis door brand, ontploffing of blikseminslag. Voor een woonverzekering geldt echter dat er altijd meerdere keuze opties worden aangeboden door de verzekeraar. Door met name de keuze optie Glas af te sluiten kan er voor worden gezorgd dat ook andere van buiten komende, onvoorziene gebeurtenissen worden ingedekt. Wat de vergoeding van de schade betreft is het tot slot niet alleen belangrijk om rekening te houden met de vergoeding van het glas op zich. Wat bovendien immers ook te denken van de mogelijke gevolgschade die hierdoor aan uw woonhuis is ontstaan? Bij ernstige glasschade bestaat bijvoorbeeld de kans dat het schilderwerk eveneens een oplapbeurt moet krijgen. Door het afsluiten van de keuze optie Glas is het geen enkel probleem om deze kosten eveneens terugbetaald te krijgen.

Verzekeringsuitkering combineren met inboedelverzekering

Het is tot slot erg belangrijk om er rekening mee te houden dat de woonhuisverzekering enkel en alleen schade indekt aan de constructie van de woning. Met andere woorden, de inboedel is door het afsluiten van deze verzekering nooit ingedekt. Wilt u er zeker van zijn dat uw volledige huis inclusief de gehele inhoud is verzekerd? In dat geval is het altijd noodzakelijk om de woonhuisverzekering te combineren met een inboedelverzekering.

Woonhuisverzekeringen bij verschillende verzekeraars
Woonhuisverzekering vergelijken
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten