Verzekering-vergelijken.com

Woonhuisverzekeringen duurder geworden

De prijzen van woonhuisverzekeringen zijn in de jaren vanaf 2019 tot 2022 gestegen met 17%. De gestegen kosten voor bouw en transport hebben de gemiddelde kuubprijs voor herbouw doen toenemen. De premies van woonhuisverzekeringen zijn mede op die kuubprijs gebaseerd. Als rekening wordt gehouden met de huidige trend van steeds verder stijgende (bouw)kosten, zal het niet meer dan logisch zijn dat de premie voor een woonhuisverzekering de komende jaren eveneens verder zal stijgen.

Wat zijn nog meer oorzaken van de stijging

Er zijn verschillende andere redenen waarom de premies voor woonhuisverzekeringen kunnen stijgen. Een belangrijke oorzaak is de toename van schadeclaims als gevolg van bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, zoals stormen, overstromingen en hagel.

Waar kan ik een voordelige woonhuisverzekering vinden

Om de meest voordelige woonhuisverzekering te vinden, is het verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op basis van premies, dekking en voorwaarden. Dit kan bijvoorbeeld via een vergelijkingssite voor verzekeringen. Daarnaast is het aan te raden om goed te kijken naar de dekking van de verzekering en of deze aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Waar kan ik terecht voor het afsluiten van een woonhuisverzekering

Bij het afsluiten van een woonhuisverzekering kun je terecht bij verschillende verzekeraars, zoals Centraal Beheer, Interpolis, Nationale Nederlanden, Univé en Allianz. Het is verstandig om de voorwaarden, premies en dekking van deze verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Besparen op je woonhuisverzekering

Er zijn verschillende manieren om te bezuinigen op je woonhuisverzekering. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Verhoog het eigen risico: Door het eigen risico te verhogen, betaal je een lagere premie. Houd er wel rekening mee dat je bij schade een hoger bedrag zelf moet betalen.
  • Vergelijk verschillende verzekeraars: Door verschillende verzekeraars te vergelijken, kun je kijken welke verzekeraar de meest voordelige premie biedt voor jouw situatie.
  • Kies alleen de dekking die je nodig hebt: Als je bijvoorbeeld al een inboedelverzekering hebt, hoef je deze dekking niet nogmaals op te nemen in je woonhuisverzekering.
  • Sluit de verzekering af voor meerdere jaren: Sommige verzekeraars bieden korting als je de verzekering voor meerdere jaren afsluit.
    Woonhuisverzekering rechtsreeks afsluiten of via een tussenpersoon

    Als het gaat om het afsluiten van een woonhuisverzekering, kun je dit rechtstreeks bij de verzekeraar doen of via een tussenpersoon. Het voordeel van het afsluiten van een verzekering via een tussenpersoon is dat deze je kan adviseren over de meest geschikte verzekering voor jouw situatie en je kan helpen bij het afhandelen van eventuele schadeclaims. Het nadeel is dat er vaak extra kosten aan verbonden zijn, omdat de tussenpersoon ook betaald moet worden.

    Als je zelf goed op de hoogte bent van de verschillende verzekeringen en dekkingen, kun je er ook voor kiezen om de verzekering rechtstreeks bij de verzekeraar af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je geen extra kosten hebt en dat je zelf de verzekering kunt vergelijken en afsluiten op het moment dat het jou uitkomt.