Aanvullende verzekeringen bij een caravanverzekering

Wilt u wat meer zekerheid voor uw caravan? Dan kunt u kiezen voor een aanvullende dekking bij uw caravanverzekering. Er zijn verschillende punten waarvoor u een aanvullende dekking kunt krijgen. Zo is er meer dekking voor de inboedel, voor hagelschade, voor stormschade en ook voor bijvoorbeeld rechtsbijstand. Het is slim om de aanvullende dekkingen eens door te lezen en een keuze te maken welke u denkt nodig te hebben.

Hagel en stormschade 

Verwacht u dat u te maken krijgt met stormschade of hagelschade? Dan is het goed om te kiezen voor een aanvullende dekking voor hagel- en stormschade. Kies een goede dekking. Misschien heeft u al een hagel besteding dak bij uw caravan? Dan nog kan het goed zijn om voor de aanvullende dekking voor uw caravan voor hagel- en stormschade te kiezen. Als u een hagel besteding dak heeft dan is het goed om te weten dat u maar liefst 70 procent korting krijgt op uw aanvullende verzekering.

Inboedel 

U kunt kiezen voor een aanvullende dekking van uw inboedelverzekering. U kunt vaak kiezen voor verschillende aanvullende bedragen. Zo kan de aanvulling 750 euro zijn, 1500 euro, maar ook 2500 euro. Denk aan een aanvullende inboedelverzekering voor uw televisie, laptop, beddengoed en andere zaken. Het kan nooit kwaad om voor een goede verzekering te kiezen met een uitstekende dekking.

Juridische hulp meeverzekeren? 

Het is mogelijk dat u soms in een moeilijke situatie terecht komt. Dit kan bijvoorbeeld bij een ongeval zijn, maar ook bij andere situaties. Het is dan goed om een rechtsbijstandverzekering te hebben als aanvullende verzekering bij uw caravanverzekering.

Kies voor de juiste aanvullende verzekering!
Kies voor een goede caravanverzekering en kies voor de aanvullende verzekeringen welke u als zinvol beschouwt. Natuurlijk kunt u altijd een adviseur informeren welke aanvullende verzekeringen in uw situatie goed zijn om te kiezen.

Hagel- en stormschade verzekeren
Als u een nieuwe caravan heeft gekocht dan is het belangrijkste natuurlijk om uw caravan goed te beschermen. U wilt uw caravan beschermen tegen alle mogelijke risico’s. En dat is natuurlijk niet vreemd. De investering die gepaard gaat met een caravan is vaak hoog te noemen. Het is vaak een bedrag waarmee u geen risico’s wilt lopen. En u wilt natuurlijk nog vele jaren blijven genieten van uw caravan. Het is dus slim en verstandig om de caravan goed te verzekeren.

Waar wilt u uw caravan tegen beschermen?
Een van de zaken waartegen u uw caravan kunt verzekeren is hagelschade. U kunt uw caravan tegen hagel- en stormschade verzekeren. Met een goede hagel dekking op uw caravanverzekering hoeft u niet bang te zijn als er eens wat storm of hagelbuien zijn. Misschien heeft u al een hagel bestendig dak op uw caravan? Dan is het goed om te weten dat u vaak een korting krijgt op uw hagel- en storm dekking. Ook kan het zijn dat het eigen risico vervalt.


Kies voor een goede caravanverzekering!
Naast een hagel- en storm verzekering is het belangrijk om ook voor alle andere onderdelen een goede caravanverzekering te kiezen. Kies voor een verzekering met de juiste aanvullende pakketten om uw mooie caravan goed te beschermen. Een goede bescherming tegen onzeker voorvallen met een goede caravanverzekering is zeer belangrijk. Zeker bij de wat duurdere caravans.


Misschien gaat het nooit meer stormen of hagelen?
Het is natuurlijk een fantasie om te denken dat het nooit meer zal stormen of hagelen. Het is misschien wel iets waar u op hoopt als u niet voor een hagel- of storm verzekering heeft gekozen bij uw caravanverzekering. Het is echter niet nodig om hierover te dromen of te fantaseren. Kies gewoon voor een goede caravanverzekering met de storm- en hagelverzekering

Diefstal caravan verzekeren
Een nachtmerrie voor iedere caravan eigenaar is toch wel als de caravan gestolen wordt. Het is een pijnlijke zaak. Alle zuurverdiende centen welke in de caravan zijn gestoken zijn van de ene op de andere dag verdwenen. En ook alle dierbare herinneringen zijn in een keer verdwenen. Natuurlijk zal dat vroeg of laat ook gebeuren als je de caravan wilt verkopen. Echter dan heb je er wel zelf voor gekozen om de caravan te verkopen. Het is simpelweg niet fijn om te ontdekken dat je caravan gestolen is. Om de financiële gevolgen op te vangen kun je hier gelukkig een diefstal verzekering voor afsluiten bij je caravan.

De juiste dekking voor uw caravan tegen diefstal
De caravan verzekering tegen diefstal is vaak opgenomen in de basis dekking van de caravan verzekering. Deze bestaat uit een brand dekking, een diefstal dekking en ook een storm dekking. Standaard is uw caravan dus verzekerd tegen diefstal. Het is trouwens goed om te weten dat als er een storm is, dat u dan niet met de caravan moet gaan rijden. U bent namelijk dan niet verzekerd tegen storm. U bent verzekerd voor alle onvoorziene onheilen van buitenaf. Rijden in een storm is geen onvoorzien onheil!
Wordt uw caravan gestolen? Of wordt de caravan verduisterd of vermist? Misschien besluit iemand om er mee te gaan joyriden? Ook braakschade is verzekerd bij de basis dekking van uw caravanverzekering.

Voorkomen is beter dan genezen!
Het is natuurlijk slim en ook verstandig om te zorgen dat men uw caravan niet kan stelen. U kunt kiezen voor een goede alarminstallatie en natuurlijk ook zelf kiezen voor verschillende extra beveiligingsmaatregelen. Kies bijvoorbeeld voor extra sloten of een goede wielklem. Wees slim en zorg dat ze uw caravan gewoon niet kunnen stelen. Zelfs als u verzekerd bent is het meemaken van een inbraak in uw caravan of een diefstal van uw caravan erg vervelend. En ondanks de verzekering is het altijd maar de vraag om te ontdekken of u het volledige bedrag van de verzekering terugkrijgt.

Wees slim en zorg voor een goede caravanverzekering.
Als je kiest voor een goede verzekering dan weet je dat je goed zit. Het is verstandig om bij het afsluiten van je verzekering goed te kijken hoe de dekking voor diefstal is. Denk niet dat het belangrijkste is om voor een lage premie te gaan. Kijk naar de juiste dekking bij uw caravanverzekering.

Waterschade caravan
De caravan is vaak een grote aankoop voor veel mensen. Het is een investering in vakantieplezier en ook in een goede caravan. De caravan is echter een kwetsbaar bezit. En het is slim en ook verstandig om te zorgen dat de caravan nog vele jaren goed mee gaat. Wist u dat vocht en waterschade een van de meeste oorzaken is bij een caravan waardoor er schade ontstaat? Het is dus belangrijk om dit te voorkomen.

Hoe ontstaat er waterschade bij een caravan?
Waterschade bij een caravan ontstaat vaak door een lekkage of een gesprongen leiding. Als dit gebeurt dan kan de hele caravan onderlopen en inwerken op de constructie en ook op de inventaris van de caravan. Zelfs kleine lekkages in het plafond behoren tot de mogelijkheden. En vaak zorgen deze voor onherstelbare schade. Het enige wat er dan op zit is om er een nieuw plafond in te doen. Hetzelfde geldt voor de vloer. De vloer is vaak van spaanplaat en als hier water of vocht bij komt dan gaat het opzwellen. Enige oplossing is om dan in de caravan de hele vloer te vervangen.

Voldoende ventilatie?
Zorg voor voldoende ventilatie in de caravan. Er moet voldoende ventilatie zijn tussen de binnenwand en de buitenwand. Als u dit niet voldoende doet dan kan het skelet beginnen te rotten. Ook is het veel beter voor de gordijnen, het beddengoed en de matrassen om voldoende ventilatie te hebben.

Verplaats de caravan niet onnodig veel!
Als u de caravan op stalling gaat zetten of wanneer u hem ergens plaatst dan is het verstandig om hem niet teveel te verplaatsen. Zorg dat hij goed op de poten staat en dat alles stabiel is. Als het mogelijk is, is het ook beter om te zorgen voor zo min mogelijk verschillen in de temperatuur van de caravan, het zonlicht en ook kou of vorst. Dit zijn allemaal factoren welke voor scheuren kunnen zorgen. Ook de kit afdichtingen zijn hier erg gevoelig voor.

Wees zuinig op uw caravan
Als u nog veel jaren wilt genieten van uw caravan dan is het goed om zuinig met uw caravan te zijn. Zorg dat hij niet te vochtig wordt en ventileer de caravan regelmatig. Zorg ook voor een goede stalling als de caravan niet in gebruik is. Zet hem in een vorstvrije stalling waar hij niet zo vaak verplaatst hoeft te worden.

Deel deze informatie
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Reis en annuleringsverzekeringen

Vragen of advies nodig bij het afsluiten? Neem contact op met een van onze adviseurs.