Verzekering-vergelijken.com

Standaard dekkingen natura uitvaartverzekering

Als potentiële verzekeringnemer heeft u bij een uitvaartverzekering steeds de keuze uit twee verschillende mogelijkheden. U kunt opteren voor een zogenaamde kapitaalverzekering, maar het is eveneens mogelijk om een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Wanneer u er voor heeft gekozen om de natura variant aan te vragen zult u een lijst voorgeschoteld krijgen met een reeks standaard dekkingen. U kunt deze lijst evenwel nog uitbreiden, maar dan gaat de premie die u moet betalen ook de hoogte in. Wilt u graag weten wat een standaard natura uitvaartverzekering precies omvat? Wij zetten de basis dekkingen graag even voor u op een rijtje.

Standaard dekkingen

Een natura uitvaartverzekering bevat standaard reeds een niet onaanzienlijke hoeveelheid dekkingen die er voor zorgen dat er aan een groot deel van uw eisen reeds wordt tegemoet gekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan begeleiding voor de nabestaanden, maar ook aan de laatste verzorging van de overledene. Ook de uitvaartkist (standaard) en de dragers zijn in de prijs inbegrepen.

Wat veel mensen niet weten is dat ook het vervoer van de overledene naar zijn of haar eigen woonplaats in de standaard verzekeringspremie is inbegrepen. Dit is zelfs het geval wanneer het lichaam zich in het buitenland bevindt. Uiteraard is ook het vervoer van de overledene van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats inbegrepen evenals de opbaring en de volgauto. Ook een standaard hoeveelheid rouwkaarten en dankbetuigingen (tussen de 50 & 75) worden standaard door de natura uitvaartverzekering voorzien.

3% stijging van basispremie per jaar

In 2016 kost een gemiddelde uitvaart ongeveer zo’n 8.500 euro. De verzekeringspremie die moet worden betaald wanneer de verzekeringnemer op 25-jarige leeftijd beslist om een natura uitvaartverzekering af te sluiten bedraagt ongeveer 91 euro. Analisten verwachten dat er volgend op 2015 ieder jaar een stijging van de uitvaartkosten zal zijn van ongeveer 3 procent. Deze stijging zal er voor zorgen dat niet alleen een uitvaart, maar ook een verzekering die dit indekt stelselmatig duurder zal worden. Verzekeraars benadrukken dan ook dat het, om de hoogte van de verzekeringspremie zo beperkt mogelijk te houden van cruciaal belang is om de natura uitvaartverzekering op zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten.

Extra wensen?

Zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt omvat het standaard pakket met dekkingen van de natura uitvaartverzekering lang niet alles. Wanneer u extra wensen heeft kunt u deze evenwel altijd kenbaar maken aan de uitvaartverzekeraar waarna deze de inhoud van de verzekering evenals de verzekeringspremie kan aanpassen. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat deze extra wensen ook een bepaalde meerprijs met zich mee zullen brengen. Met andere woorden, hoe uitgebreider uw wensenpakket, des te hoger de verzekeringspremie zal komen te liggen.

Bovenstaande geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld een specifiek idee hebben met betrekking tot de kist waar ze in begraven willen worden. Steeds vaker kiezen mensen voor een bijzondere kist die duurder is waardoor ze slechts gedeeltelijk door de standaard dekkingen van een natura uitvaartverzekering wordt ingedekt. Om er zeker van te zijn dat uw uitvaart aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen is het in ieder geval beslist de moeite waard om al uw eisen op voorhand op papier te zetten en over te maken aan de verzekeraar. Op die manier kunnen uw nabestaanden in principe nooit voor financiële verrassingen komen te staan.

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken?

Bereken de premie van uw uitvaartverzekering bij verschillende aanbieders. Na de vergelijking verwijzen wij je door naar de desbetreffende verzekeraar.

Laatste berichten