Verzekering-vergelijken.com

Wat moet je doen als de tegenpartij het aanrijdingsformulier niet wil invullen?

Als de tegenpartij weigert het aanrijdingsformulier in te vullen, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Noteer de kentekenplaat, het merk en het model van het voertuig, de naam en het telefoonnummer van de bestuurder en eventuele getuigen. Maak ook foto’s van de schade en de locatie van het ongeval. Of beter nog vraag om het identiteitsbewijs en maak daar een foto van.

Als de tegenpartij nog steeds weigert om het aanrijdingsformulier in te vullen, meld het dan zo snel mogelijk bij de politie.nl of bel de politie 0900-8844. De politie kan helpen bij het vaststellen van de schuldige partij en het verzamelen van alle nodige informatie. Het is ook belangrijk om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij en de situatie uit te leggen, zodat zij de nodige stappen kunnen nemen.

Waar kan ik een aanrijdingsformulier invullen en vinden

Een aanrijdingsformulier kun je verkrijgen bij jouw verzekeringsmaatschappij, of je kunt er online naar zoeken. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden ook de mogelijkheid om het aanrijdingsformulier online in te vullen en te versturen.

Je kunt ook het Europees Schadeformulier downloaden van de website van de Europese Commissie. Dit is een gestandaardiseerd formulier dat in de meeste Europese landen wordt gebruikt om schade na een aanrijding te registreren.

TIP: Verder kun je ook handig mobiel de schade melden. Ga naar de website mobielschademelden.nl, waarbij je gemakkelijk en snel schade kunt melden en het aanrijdingsformulier digitaal kunt invullen en versturen. Dit betreft een initiatief van het Verbond van Verzekeraars

Hulp nodig om je schade te verhalen?

Een rechtsbijstandverzekering kan in deze situatie helpen om de schade te verhalen op de dader.