Verzekering-vergelijken.com

Autoverzekering berekenen en vergelijken

Hebt u net een nieuwe auto gekocht en op uw naam gezet? Dan moet u deze vanaf de eerste dag minimaal met een WA verzekering verzekeren. U kunt er ook voor kiezen om de auto nog niet te verzekeren, echter moet u het voertuig dat op het postkantoor of op de website van het RDW laten schorsen.

Hoe en waar kan ik mijn autoverzekering berekenen

Bij het afsluiten van een autoverzekering hebt u de keuze uit verschillende soorten verzekeringen, daarnaast hebt u natuurlijk ook de keuze uit enorm veel aanbieders (verzekeringsmaatschappijen) die elk voordelen en nadelen hebben. Bekende varianten van de autoverzekering zijn de WA autoverzekering, WA plus autoverzekering en de all risk autoverzekering.

 

Welke dekking moet je kiezen voor je autoverzekering?

Bij een autoverzekering moet je kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

 

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid). Dit is de meest beperkte dekking, maar ook de goedkoopste. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar niet je eigen schade.
  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

     

  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.

Aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering

  • Nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling. Veelal bij een nieuwe auto een veel voorkomende aanvullende verzekering.
  • Ongevallen inzittende verzekering
  • Schade inzittende verzekering. 
  • Verkeers-rechtsbijstand
 

En dan nu je autoverzekering berekenen

Heb je genoeg informatie om je autoverzekering te gaan berekenen maak dan gebruik van onze vergelijkingsmodule. Klik op de onderstaande knop en vergelijk verschillen maatschappijen. Na de berekening kun je veelal gelijk verzekerd de weg op.

Autoverzekering
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten