Verzekering-vergelijken.com

Besparen op uw zorgverzekering, een goed idee?

We vertellen u niets nieuws wanneer we zeggen dat een verzekering vaak bijzonder veel geld kost. Hoewel het veelal de keuze van de verzekeringnemer zelf is om een bepaalde verzekering af te sluiten is dat niet altijd het geval. Neem nu bijvoorbeeld de zorgverzekering. De zogenaamde basisverzekering is in Nederland verplicht waardoor iedereen deze dient af te sluiten, ook indien u niet in Nederland woont, maar er bijvoorbeeld wel werkt. De basisverzekering biedt een ruim aantal dekkingen die eventueel nog verder uitgebreid kunnen worden, maar komt ook met een stevig prijskaartje waar lang niet iedereen even eenvoudig aan kan voldoen. Zelfs ondanks het bestaan van de zorgtoeslag kijken veel mensen toch uit naar mogelijkheden om te besparen op hun ziektekostenverzekering, maar is dat wel echt een goed idee? We geven u graag een passend antwoord op deze belangrijke vraag in dit artikel.

Wat met mijn eigen risico?

Net zoals iedere verzekering beschikt ook de ziektekostenverzekering over een eigen risico. Deze kosten dient u eerst zelf te betalen vooraleer u aanspraak kunt maken op een terugbetaling vanuit uw verzekering. Het eerste wat mensen doen die willen besparen op hun ziektekostenverzekering is het eigen risico verhogen. Dat is inderdaad een mogelijkheid, want op die manier komt de verzekeringspremie aanzienlijk lager te liggen, maar wanneer er zich dan toch een medische probleemsituatie voordoet kunt u zomaar in één keer veel geld moeten betalen en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Interessanter is het dan ook om een goed evenwicht te vinden tussen uw eigen risico en de verzekeringspremie.

Ziektekostenverzekering vergelijken

Een interessante mogelijkheid die u meteen veel geld kan besparen op uw zorgverzekering is het uitvoeren van een vergelijking van deze verzekering. Nog steeds voeren veel te weinig mensen een vergelijking uit voor hun ziektekostenverzekering omdat ze denken dat de premie van de basisverzekering bijvoorbeeld wettelijk is vastgesteld. Dat is echter helemaal niet het geval. Hoewel iedere zorgverzekeraar moet voldoen aan het standaard pakket met dekkingen kan de te betalen zorgpremie wel degelijk afhankelijk zijn van de partij waarbij u deze wenst af te sluiten. Verder is een vergelijking steeds geheel vrijblijvend en op een uiterst eenvoudige manier uit te  voeren waardoor er eigenlijk geen enkel nadeel aan is verbonden. Let wel, u heeft de mogelijkheid om slechts één keer per jaar een nieuwe basisverzekering af te sluiten, dus het is zeer belangrijk om te kiezen voor die ene zorgverzekering die zonder probleem al uw verwachtingen zal weten in te lossen.

Basisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

Een andere mogelijkheid om te besparen op uw zorgverzekering is door te kiezen voor de basisverzekering. Veel mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten terwijl ze deze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Ga voor uzelf daarom ieder jaar opnieuw al uw verzekeringen na en probeer voor uzelf uit te maken of u bijvoorbeeld de aanvullende ziektekostenverzekering al dan niet nodig heeft. Ook om deze keuze eenvoudiger te maken kan het interessant zijn om een vergelijking uit te voeren. Een ziektekostenverzekering vergelijking geeft u namelijk niet alleen een goed beeld van de verzekeringspremie, maar ook van de dekkingen waar de diverse verzekeringen over.