Verzekering-vergelijken.com

Dekkingen caravanverzekering

Een caravan kan je op verschillende manieren verzekeren. Als de caravan achter een trekkend voertuig hangt dan is deze mee verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van dat voertuig. Het is dan ook niet verplicht om een caravan te verzekeren als je de weg op gaat.
Maar wil men de caravan ook verzekerd hebben tegen storm, hagel en onder andere diefstal dan is een standaard dekking voldoende. Indien men ook schade veroorzaakt door eigen schuld wil verzekeren is een uitgebreide caravan verzekering de beste keuze. Hiermee is je caravan verzekerd mocht je zelf tegen een paal of boom rijden.

Standaard caravanverzekering
Onderstaande een overzicht van de dekkingen bij een standaard caravanverzekering.
Aansprakelijkheid;
– Schade die je met je losgekoppelde caravan veroorzaakt.
Brand of Natuur;
– Schade door bijvoorbeeld brand, bliksem of een overstroming is verzekerd.
Schade door hagel en storm;
– Schade door storm is standaard verzekerd. Hagelschade is als extra dekking mee te verzekeren.

Uitgebreide caravanverzekering
Onderstaande een overzicht van de dekkingen bij een uitgebreide caravanverzekering.
Alles wat ook in de standaard dekking is opgenomen;
De uitgebreide dekking ( all risk dekking ) dekt ook alle plotselinge en onvoorziene beschadiging.

Aanvullende dekking caravanverzekering
Buiten de standaard en de uitgebreide caravanverzekering is het verstandig om ook aan de aanvullende verzekeringen te denken. Niet alles is met een uitgebreide dekking verzekerd.
Schade door bijv. hagel kan je caravan beschadigen maar ook je voortent. En schade door brand aan je inboedel is ook niet standaard verzekerd. Met onze caravanverzekering kan je zelf een keuze maken welke aanvullende verzekeringen je wel en niet mee wil verzekeren.

Inboedel
Dit is oa. beddengoed, keuken-, eet- en drinkgerei, kook-, verwarmings- en verlichtingsapparatuur, (kampeer)meubelen, gordijnen, vitrage en vloerbedekking, levens- en genotmiddelen, sanitaire goederen en (tuin)gereedschappen. Het verzekerde bedrag is zelf te bepalen. Maar maximaal € 7.500,-

Accessoires
Accessoires zijn zaken die niet tot de standaarduitrusting van uw caravan of vouwwagen behoren. Dit zijn bijvoorbeeld: movers, gasflessen, antennes, fietsenrekken, satellietschotels en zonnepanelen.
De accessoires zijn verzekerd met dezelfde dekking die u kiest voor uw caravan of vouwwagen (standaard of uitgebreid).

Voortent luifel
Een voortent of luifel is ook mee te verzekeren. Deze zijn dan verzekerd met dezelfde dekking die u kiest voor uw caravan of vouwwagen (standaard of uitgebreid).

Hulpverlening na een ongeval
U bent verzekerd van hulpverlening als u niet verder kunt rijden door pech, diefstal of een ongeval met uw verzekerde caravan of vouwwagen. Of wanneer de bestuurder van het trekkende voertuig niet verder kan rijden door ziekte, letsel of overlijden.
Denk aan hulpverlening zoals de berging, bewaking, stalling en transport van uw caravan/vouwwagen. Of het regelen van vervangend verblijf als uw caravan/vouwwagen niet meer gebruikt kan worden tijdens uw vakantie.

Waardegarantie
Is uw caravan/vouwwagen gestolen? Dan is er dekking tot de waarde zoals die staat aangegeven op uw polisblad onder waardegarantie. Er kan een keuze gemaakt worden voor een looptijd van 1, 3 of 5 jaar.

Hagelschade
Met deze dekking is uw caravan of vouwwagen verzekerd bij schade door hagel.
Particuliere verhuur
Verhuur van uw caravan of vouwwagen, naast eigen recreatief gebruik, een aantal weken per jaar aan een privé persoon?