Verzekering-vergelijken.com

Fietsverzekering

Veel mensen geven er tegenwoordig de voorkeur aan om de fiets te nemen in plaats van zich te verplaatsen met de auto. Hier zijn dan ook zeer veel interessante voordelen aan verbonden. Niet alleen heeft u bijvoorbeeld nooit problemen met het vinden van een parkeerplaats, daarnaast is het ook nog eens heel wat milieuvriendelijker. Er dient echter ook rekening te worden gehouden met de risico’s die zijn verbonden aan u te verplaatsen met de fiets. Een fiets kan in vergelijking met een auto namelijk veel eenvoudiger gestolen worden. Ondanks het feit dat het aankoopbedrag van een fiets uiteraard heel wat lager ligt kan een dergelijke diefstal toch een grote impact hebben op uw financiële mogelijkheden. Wilt u uzelf graag indekken tegen de financiële gevolgen die het stelen van uw fiets met zich meebrengt? In dat geval is het afsluiten van een fietsverzekering altijd een interessante keuze.

Aankoopwaardegarantie voor 3 jaar

Het merendeel van de verzekeraars die er voor kiezen om een fietsverzekering in hun aanbod op te nemen kiezen er voor om een zogenaamde aankoopwaardegarantie aan te bieden voor een periode van 3 jaar. Deze aankoopwaardegarantie zorgt er voor dat, wanneer uw fiets binnen de termijn van 3 jaar wordt gestolen, er een bedrag wordt uitbetaald waarmee het mogelijk moet zijn om een vergelijkbare fiets aan te kopen. Let op, dit geldt doorgaans uitsluitend voor nieuwe fietsen. Wanneer u een tweedehandse fiets heeft aangekocht en u deze tegen diefstal wenst te laten verzekeren is het dan ook altijd een must om eerst even contact op te nemen met de verzekeraar in kwestie. Alleen op deze manier voorkomt u namelijk potentieel vervelende verrassingen.

Geen eigen risico bij diefstal

Uiteraard is het eigen risico waar u bij een bepaalde verzekering rekening mee dient te houden steeds afhankelijk van de verzekeraar. Voor de fietsverzekering geldt echter in 99 procent van de gevallen dat er geen rekening dient te worden gehouden met een eigen risico bij diefstal. Dit geldt in het bijzonder niet wanneer de diefstal gebeurt binnen de termijn van 3 jaar na aankoopdatum. Gebeurt de diefstal toch later? In dat geval is het mogelijk dat er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn.

Aanvullende dekkingen voor de fietsverzekering

De exacte inhoud van de basisverzekering die voor uw fiets wordt afgesloten is afhankelijk van de verzekeraar in kwestie. In het merendeel van de gevallen betreft het uitsluitend een verzekering die dekking biedt bij diefstal, maar er is ook een variant die bijvoorbeeld beschadigingen indekt. Afhankelijk van de exacte basisverzekering die u voor uw fiets afsluit is het mogelijk dat u ook één of meer aanvullende dekkingen zult willen aanvragen. Zo is het soms mogelijk om apart dure accessoires te laten verzekeren waardoor ook deze passend zijn ingedekt bij mogelijke schade of diefstal. Het spreekt voor zich dat dergelijke aanvullende dekkingen wel steeds een bepaalde extra verzekeringspremie met zich meebrengen.

De premie van een fietsverzekering

De verzekeringspremie die u moet betalen voor het laten verzekeren van uw fiets ligt uiteraard een behoorlijk stuk lager in vergelijking met die van een autoverzekering. Dat neemt niet weg dat lang niet iedereen zomaar de premie voor een volledig jaar zal willen betalen. Dat hoeft ook niet. Bij het merendeel van de verzekeraars is het namelijk mogelijk om de verzekeringspremie gewoon op maandbasis te voldoen. Op deze manier kunt u de te betalen premie over een langere periode spreiden waardoor ze erg betaalbaar wordt. Of ga opzoek naar een goedkope bromfietsverzekering.

Fietsverzekering vergelijken voor afsluiten!

Bovenstaande geeft reeds aan dat de inhoud van een fietsverzekering lang niet altijd dezelfde is. Het is dan ook aan de verzekeraar om te bepalen hoe hij zijn fietsverzekering in de markt profileert. Om er zeker van te zijn dat u op het einde van de rit kunt rekenen op een fietsverzekering die over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding beschikt is het dan ook altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren tussen de diverse mogelijkheden die op de markt terug te vinden zijn.