Verzekering-vergelijken.com

Waar ben je verzekerd met een caravanverzekering?

U heeft een caravan of camper? Of misschien een vouwcaravan? Dan is het natuurlijk verstandig om deze te verzekeren. Het is wettelijk niet nodig om een caravan te verzekeren (een camper wel). Het is echter iets wat natuurlijk wel verstandig is. Er zijn verschillende situaties waarbij u geen dekking heeft. En dat kunnen situaties zijn waarbij u wel heel graag een caravanverzekering had gewild.

Wat als u geen caravanverzekering neemt? Waar bent u dan verzekerd?

Als u geen caravanverzekering neemt dan is de caravan verzekerd via het trekkende voertuig! Enige eis is dat de caravan dan wel gekoppeld is aan de auto of het trekkende voertuig. Mocht de caravan bijvoorbeeld losschieten van de auto en daardoor schade veroorzaken dan kun je de verzekering van de auto inschakelen. Dit is enkel de dekking aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen de (WAM).
Mocht de caravan niet zijn gekoppeld aan een auto of ander trekkend voertuig en bijvoorbeeld geparkeerd zijn dan gelden er andere regels. De autoverzekering biedt dan geen dekking. Mocht de caravan bijvoorbeeld spontaan van een heuvel afrollen en schade veroorzaken dan kan men de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering inschakelen. Dit is echter net als de caravanverzekering een optionele verzekering. Het is dus wel belangrijk dat u deze dan heeft.

Waar neemt u een caravanverzekering?

Als u nog geen caravanverzekering heeft dan kunt u zich bij verschillende caravan verzekeraars verzekeren. Er zijn vele verschillende maatschappijen. Misschien kiest u ervoor om de caravanverzekering bij dezelfde verzekeraar als uw autoverzekering te nemen? Of mogelijk heeft u een pakket verzekering waardoor u extra korting krijgt? Kies de verzekeraar waar u een goede premie krijgt en ook een uitstekende dekking.

Hoe vindt u een goede caravanverzekering?

Het vinden van een goede caravanverzekering kan op verschillende manieren. Misschien heeft u de caravan net gekocht bij een dealer. Vaak kan de dealer u dan een goede tip geven waar u de caravan kunt verzekeren. Ook kunt u het internet opduiken om daar te gaan zoeken naar een goede en betaalbare caravanverzekering. Denk hierbij aan de zoekmachines op het internet als Google en Yahoo. Kies dan uit de resultaten een goede vergelijkingssite om naast de premie ook de voorwaarden van de caravanverzekering te vergelijken.

Het is belangrijk om te kiezen voor een caravanverzekering!

Een caravanverzekering is niet verplicht in de Nederlandse wet. Het is echter wel iets wat we zeer zeker aanraden. En niet om de kaspot van de verzekeraars te spekken, maar om ongewenste gebeurtenissen uit te sluiten. U wilt uw caravan toch ook financieel goed beschermen tegen bijvoorbeeld storm, brand of diefstal?