Verzekering-vergelijken.com

Caravanverzekering verplicht?

Veel mensen vragen zich af of een caravanverzekering verplicht is. Het is vaak wat verwarrend aangezien men vaak aanneemt dat dit wel het geval is. Een caravanverzekering is niet verplicht. Dit omdat wanneer de caravan op de weg is hij is gekoppeld aan de auto. De auto heeft een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering welke dan ook geld voor de caravan. Hierom is een caravanverzekering niet verplicht. Het is echter wel verstandig om voor een caravanverzekering te kiezen. Vaak is de verzekering niet prijzig en is het slim om deze ook af te sluiten.

Wel of niet gedekt?

Als u met uw auto aan het rijden bent en de caravan erachter zit dan dekt het trekkende voertuig (de auto) de aansprakelijkheid van de caravan. Ook als de caravan losschiet zorgt de verzekering van de auto voor de dekking.
Als u uw caravan geparkeerd heeft en losgekoppeld van de auto en hij onverhoopt toch in beweging komt en schade veroorzaakt, dan kunt u zich niet beroepen op de autoverzekering. U kunt echter wel aanspraak doen op uw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze moet u dan wel hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering is namelijk net als een caravanverzekering geen verplichte verzekering.

Wat als u schade heeft aan de caravan?

Het is natuurlijk ook mogelijk dat er door andere oorzaken schade ontstaat aan uw caravan. Dit kan storm zijn, hagelschade, een ongeluk of een andere oorzaak. Het is dan niet mogelijk om u of op de autoverzekering of op de aansprakelijkheidsverzekering te beroepen. Als u geen caravanverzekering heeft zult u zelf de kosten moeten betalen. Behalve natuurlijk als het ongeluk niet uw schuld was. Het is dus slim en ook verstandig om toch een caravanverzekering af te sluiten. Een goede met een lage premie en een uitstekende dekking!

Niet verplicht, maar wel verstandig!

Het is wettelijk gezien niet nodig om een caravanverzekering af te sluiten. Het is echter wel slim en ook verstandig om een caravanverzekering af te sluiten. De premie is vaak relatief laag en het is goed om op die manier met een fijn gevoel op pad te gaan met je caravan.
Denk er niet te lang over na!
Kies gewoon voor een goede caravanverzekering en ontdek de vele verschillende voordelen welke deze te bieden heeft. Het is goed en ook verstandig om minimaal en standaard caravanverzekering af te sluiten of maak de keuze voor een uitgebreide caravanverzekering. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.
Veel plezier met uw vakanties met uw caravan.

Waar een caravan verzekeren

De caravan verzekeren kan rechtstreeks bij een verzekeraar maar kan ook via een tussenpersoon worden afgesloten. Enkele verzekeraars waar een caravan te verzekeren is.

  • ANWB
  • Centraal beheer
  • Europeesche
  • Inshared
  • Unigarant
  • Univé