Verzekering-vergelijken.com

Reisverzekering

Stelt het u zich eens voor, u hebt een dure zonvakantie of een recreatiewoning geboekt voor de zomervakantie maar op het laatste moment blijkt u dat u de vakantie onverwachts niet door kunt gaan. In zo’n geval bent u in feite het aankoopbedrag van de vakantie in zijn geheel kwijt. Om te voorkomen dat u het gehele aanschaf bedrag van de vakantie kwijt bent op het moment dat u onverhoopt de vakantie toch niet door kunt laten gaan, hebt u de mogelijkheid om voor elke vakantie een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering vergoedt een groot gedeelte of vrijwel de gehele reissom op het moment dat u een aantal goede redenen hebt waarom u de vakantie niet door kunt laten gaan. Tegenwoordig zijn er enorm veel aanbieders op de verzekeringsmarkt die een goedkope reisverzekering aanbieden, u bent tegenwoordig dus helemaal niet meer zoveel geld kwijt voor het verzekeren van uw vakantie.

 

Reis en annuleringsverzekering vergelijken

Een van de verzekeringen die u bij het boeken van een reis af kunt sluiten is een annuleringsverzekering. Op het moment dat u onverhoopt een vakantie niet door kunt laten gaan, dan kunt u aanspraak maken van deze verzekering. Een annuleringsverzekering kost vaak maar enkele tientallen euro’s, het is dus zeker aan te raden om een dergelijke verzekering bij uw vakantie te boeken. De hoogte van de premie voor een annuleringsverzekering is afhankelijk van het aankoopbedrag van de vakantie, om een duurdere vakantie te verzekeren moet u ook meer premie betalen voor een annuleringsverzekering, tenslotte moet de verzekeringsmaatschappij een veel hoger bedrag uitkeren op het moment dat een vakantie niet door kan gaan.

Gaat u niet zo vaak op vakantie en wilt u toch graag uw gehele vakantie verzekeren? Dan kunt u ervoor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering is voor één vakantie geldig, vooraf dient u ook aan te geven op welke datum u vertrekt en op welke datum u terugkomt. Op het moment dat u een kortlopende reisverzekering hebt afgesloten voor uw vakantie, dan wordt schade zoals diefstal zonder problemen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Een kortlopende reisverzekering is wel een stuk duurder dan een annuleringsverzekering, omdat natuurlijk veel meer schades worden gedekt.

Tot slot hebt u ook nog de mogelijkheid tot het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is erg interessant voor mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Als u maar één of twee keer per jaar of vakantie gaat, dan kunt u er het best voor kiezen om een of twee keer een kortlopende reisverzekering af te sluiten.
Benieuwd naar de verschillen? Maak dan gebruik van de vergelijkingsmodules op onze website. Je verzekering vergelijken loont.