Verzekering-vergelijken.com

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Bij iedere reis zijn er ook risico’s die we met een reisverzekering af kunnen dekken. Zo kun je onbezorgd van je vakantie genieten. Het afsluiten van een reisverzekering is een kleine moeite.

Wat dekt een reisverzekering?

Vakantiegangers die een reisverzekering hebben afgesloten zijn verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld de meegenomen bagage en letselschade. Je bent dus niet alleen goed verzekerd als je medische hulp nodig hebt, ook diefstal of verlies van je persoonlijke bezittingen zijn verzekerd met deze verzekering. Enkele belangrijke rubrieken in een reisverzekering zijn:

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Hulpverlening alarmcentrale en SOS-kosten en repatriëring (eventuele terugkeer naar Nederland).

Medische kosten in het buitenland

Over het algemeen worden medische kosten in het buitenland vergoed door de je zorgverzekering. Maar de vergoeding in je zorgverzekering is maximaal de hoogte voor de kosten van de behandeling die men in Nederland betaalt.
Een voorbeeld: Je komt in het buitenland in een ziekenhuis voor een gebroken arm, je betaald in het buitenland voor deze behandeling een rekening van € 400,- en in Nederland zou dat € 200,- zijn.
Je eigen zorgverzekering zou dan de rekening tot € 200,- vergoeden.
De aanvullende dekking medische kosten in je reisverzekering zou dan het resterende bedrag van € 200,- vergoeden.

Ga je op winter of onderwatersport ( duiken ) dan kent de verzekering vaak een extra gevaarlijke sporten dekking. Vergeet deze niet en controleer de polis voorwaarden van de verzekering welke sporten er onder gevaarlijke sporten vallen.
Ook dan kan je onbezorgd met vakantie.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Als je een reisverzekering wil afsluiten, kun je kiezen uit twee varianten: de kortlopende en de doorlopende reisverzekering. Ga je niet meer dan een keer per jaar op vakantie dan is een kortlopende reisverzekering voldoende.
Deze verzekering wordt afgesloten op het moment dat de reis of vakantie wordt geboekt. De premiebetaling is eenmalig en wanneer de vakantie is afgelopen, stopt ook de reisverzekering. Veelal krijg je bij het boeken van vakantie direct een verzekering aangeboden.

Voor mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan, is de doorlopende reisverzekering de beste optie. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd. Dit geldt ook, bijvoorbeeld voor een weekendje weg. Zolang je maar een boeking gedaan hebt met minstens een overnachting.

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

Vaak kan je bij de reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering geeft dekking als de vakantie niet door kan gaan of voortijdig moet worden afgebroken. Dit kan zijn door bijvoorbeeld ziekte of het overlijden van een familielid in de eerste, tweede of derde graad.
Het afsluiten van een annuleringsverzekering is mogelijk als aanvullende module bij de doorlopende reisverzekering.
Het is ook mogelijk om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. De premie van een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt ongeveer 5 procent van de volledige reissom.