Verzekering-vergelijken.com

Caravanverzekering

Bent u van plan om een tweedehandse of nieuwe caravan te kopen of hebt u juist net een caravan gekocht? Dan hebt u er waarschijnlijk nog niet aan gedacht dat het voor u wellicht interessant is om een caravanverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een caravanverzekering is niet verplicht, u staat er dus vrij in om wel of geen verzekering hiervoor af te sluiten. De reden dat veel caravanbezitters er toch voor kiezen om een caravanverzekering af te sluiten is omdat in dat geval de schade aan anderen, maar ook de schade aan uw eigen caravan wordt gedekt. Het is uiteindelijk uiteraard nog maar de vraag of het afsluiten van een dergelijke verzekering voor uw caravan interessant is.

Wat is een caravanverzekering

De caravanverzekering vergoedt schade aan je (sta)caravan. Of schade die je (sta)caravan veroorzaakt. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen. Zoals bijvoorbeeld een dekking voor hagel- en neerslag schade en/of voor de inboedel en/of accessoires van je (sta)caravan.

Een gebruikte caravan verzekeren

Voor een tweedehands caravan is het vaak niet de moeite waard om een caravanverzekering af te sluiten, u kunt een kleinere tweedehandse caravan namelijk kopen voor minder dan € 2.500, de maandelijkse premiekosten staan dan namelijk niet helemaal in verhouding met de aanschafwaarde. Uiteraard zijn er ook enorm veel tweedehands caravans die een hogere aanschafwaarde hebben, voor deze caravans kan het de moeite waard zijn om een verzekering af te sluiten. Als u van plan bent om een nieuwe caravan te kopen, of u hebt al een caravan gekocht, dan is het wel aan te raden om een goede caravanverzekering af te sluiten. De aanschafwaarde van de caravan staat in dat geval een stuk beter in verhouding met de maandelijkse premiekosten.

De beste caravanverzekering

Het verzekeren van een caravan is bij verschillende verzekeraars mogelijk. Maar welke is nu de beste caravanverzekering? Dat is mede afhankelijk van hoe men de caravan wil gaan verzekeren. En tegen welke dekking. Verzekeraars zoals de Europeesche, Univé, Unigarant en de ANWB zijn bekende grote verzekeraars. Maar hebben ze ook de beste caravanverzekering? Vergelijk uw wensen met verschillende verzekeraars en vind de beste caravanverzekering voor uw caravan. Caravanverzekering vergelijken.

Wat is een standaard caravanverzekering

Als u een standaard caravanverzekering afsluit, dan ben u al voor flink wat schades gedekt. De schades die door een standaard caravanverzekering worden gedekt zijn de volgende: schade door brand, ontploffing, kortsluiting, diefstal, storm, inbraak, schade aan de inventaris, bergingskosten, opruim kosten, bewakingskosten, transportkosten, kosten voor het opnieuw plaatsen van een beschadigde caravan en rechtsbijstand. Alle bovenstaande schades gelden ook voor de voortent en aanbouw, deze hoeft u dus niet nog eens los te verzekeren. Uiteraard hebt u ook de mogelijkheid om uw caravanverzekering verder uit te breiden met aanvullende verzekeringen, in dat geval kunt u meer schades laten dekken door de verzekeringsmaatschappij.

Heb ik een eigen risico bij een caravanverzekering

Net als bij vrijwel elke andere verzekering hebt u ook bij de caravanverzekering te maken met het betalen van eigen risico, de bedragen van het eigen risico verschillen per verzekeringsmaatschappij en variëren tussen de €0 en €225. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen moet u ook aanvullende eigen risico betalen op het moment dat de schade is veroorzaakt door een hagelbui (hagel valt in dit geval niet onder de dekkingspost ‘storm’).

Kosten van een caravanverzekering

De kosten van een caravanverzekering zijn afhankelijk van enkele factoren. Een nieuwe caravan is duurder als een gebruikte caravan om te verzekeren. En de gekozen dekking is uiteraard ook bepalend voor de kosten van een caravanverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen er worden afgesloten hoe groter de kosten ofwel de premie zal zijn. Als men de kosten zo laag mogelijk wil houden dan is een standaard dekking voor brand, storm en diefstal het voordeligste.