Verzekering-vergelijken.com

Inboedelverzekering

Eén van de belangrijkste verzekeringen welke u ooit in uw leven zult afsluiten is misschien wel de inboedelverzekering. Het betreft hier een verzekering die alles indekt van eigendom welke niet ‘aard- en nagelvast’ zit. Het gaat hierbij dus in principe om alle spullen die u zonder probleem mee uit het huis moet kunnen nemen zonder deze te beschadigen. Dit kan een eenvoudige design lamp zijn, maar ook een sofa, een tafel, stoelen, etc. Voor al deze spullen geldt er één algemene verzamelnaam, namelijk de inboedel. Door het afsluiten van een inboedelverzekering bent u ingedekt tegen niet alleen brandschade aan de inboedel, maar ook eventuele diefstal. Wat omvat de inboedelverzekering echter precies en welke kosten staan er tegenover? U komt het allemaal te weten op deze pagina!

 

Wat dekt een inboedelverzekering?

In eerste instantie is het van belang om u bewust te zijn van wat een inboedel nu precies omvat. Zoals in de inleiding reeds aangegeven zijn dit in principe alle spullen die vrij verplaatsbaar zijn. Denk hierbij niet alleen aan meubelen, maar ook aan sieraden, de televisie, kledingstukken, fietsen en ga zo maar door. In principe zouden ook enkele externe zaken tot de inboedel gerekend kunnen worden, maar dat is afhankelijk van de verzekeraar in kwestie. Bekende voorbeelden hiervan zijn zonnepanelen en antennes. Controleer goed of uw inboedelverzekering hier al dan niet de nodige dekking(en) voor voorziet.

Inboedelverzekering zonder eigen risico

Eén van de meest cruciale factoren bij een inboedelverzekering is terug te vinden in het eigen risico dat door het merendeel van de verzekeraars wordt gehanteerd. Dat eigen risico is logischerwijs een doorn in het oog van de verzekeringnemer. In principe ervaart u op vlak van uw inboedelverzekering (bijna) nooit schade en als u er al eens mee te maken krijgt, dan moet u er nog voor betalen ook. Veel verzekeraars zijn van mening dat dit niet meer dan normaal is terwijl anderen het net absoluut niet klantvriendelijk vinden. Wilt u een inboedelverzekering zonder eigen risico afsluiten? Dan is het altijd de moeite waard om even een vergelijking tussen de inboedelverzekeringen bij verschillende verzekeraars uit te voeren.

Verschil tussen inboedelverzekering en buitenshuisverzekering

Veel mensen denken dat de eigendommen waarover ze beschikken altijd zijn ingedekt door een inboedelverzekering, ook wanneer ze onderweg zijn. Dat is echter niet correct. Vanaf het ogenblik dat u met een bepaalde stuk van uw inboedel de woning verlaat bent u in principe niet meer ingedekt. Bekende voorbeelden hiervan zijn onder meer de smartphone, tablet, laptop, etc. Wanneer u een eventuele diefstal van dergelijke toestellen wenst te laten verzekeren is het altijd van belang om er voor te kiezen om een extra verzekering onder de vorm van de buitenshuisverzekering af te sluiten. Ondanks wat veel mensen nog steeds denken zijn dergelijke zaken of gebeurtenissen namelijk absoluut niet ingedekt onder de inboedelverzekering.

Inboedelverzekering vergelijken

De inboedelverzekering is zonder enige twijfel één van de belangrijkste verzekeringen op de markt. Het is dan ook voor elke eigenaar van een woning en / of voor elke huurder aan te raden om een dergelijke verzekering af te sluiten. Dat neemt echter niet weg dat de kans dat u er ooit gebruik van zult moeten maken statistisch gezien bijzonder klein is. Dit zorgt er voor dat een inboedelverzekering vergelijken alvorens deze af te sluiten van zeer groot belang is. Alleen op deze manier kunt u niet alleen honderd procent zeker zijn van de juiste kostprijs, daarnaast wordt ook voorkomen dat u zichzelf oververzekert. Zoals u heeft kunnen lezen bestaan er tot slot eveneens verzekeraars die u een inboedelverzekering zonder eigen risico kunnen aanbieden. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking is dan ook beslist de moeite meer dan waard.

Inboedelverzekering
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten