Verzekering-vergelijken.com

Brillen en lenzen

Erg veel mensen hebben nood aan een bril en lenzen om hun zicht te verbeteren. In bepaalde medische noodgevallen worden specifieke kosten in verband met het verbeteren van het zicht ingedekt door de basisverzekering, maar in het overgrote merendeel is dat niet het geval. Voor mensen die deze kosten toch wensen in te dekken bestaat er gelukkig nog de aanvullende zorgverzekering, maar zelfs in dat geval blijft dit een zeer moeilijke materie. Wil je graag de kostprijs van een bril en lenzen laten indekken in je zorgverzekering? Aarzel dan niet langer en ontdek er snel alles over in dit artikel!

Medische noodzaak

Vooraleer we verder ingaan op de mogelijkheden van een bril en lenzen in de aanvullende zorgverzekering is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze in bepaalde gevallen ook nog worden ingedekt door de gewone basisverzekering. Wanneer je als verzekeringnemer namelijk kan aantonen dat je een bril en lenzen nodig hebt omwille van medische noodzaak, dan zal de basisverzekering alsnog tussenkomen in bepaalde kosten. Je moet er wel rekening mee houden dat het dan moet gaan om speciale lenzen of andere hulpmiddelen die helpen om het zicht structureel te verbeteren. Met andere woorden, een bril die je zelf bij de opticien koopt zal nooit door de gewone basisverzekering worden vergoed. In dergelijke gevallen zal het dan ook noodzakelijk zijn om toch te beschikken over een aanvullende zorgverzekering.

Bril en lenzen in de aanvullende zorgverzekering

Iedere dag opnieuw krijgen mensen te horen dat hun zicht onvoldoende is waardoor ze nagenoeg verplicht zijn om een bril of lenzen aan te kopen. Dit is een beetje een vervelend gegeven, want hoewel dit zaken zijn die inderdaad door middel van de aanvullende zorgverzekering kunnen worden ingedekt wordt het nooit aangeraden om uitsluitend omwille van deze reden een dergelijke verzekering af te sluiten. De terugbetaling die je kan genieten voor brillen en lenzen gaat namelijk van 50 euro per 3 jaar tot 750 euro per 2 jaar afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering waarover je precies beschikt. Dit maakt reeds meteen duidelijk dat je steevast over een erg dure aanvullende zorgverzekering moet beschikken om te kunnen genieten van een zo optimaal mogelijke terugbetaling. Hoe dan ook, het laten indekken van brillen en lenzen in een aanvullende zorgverzekering is beslist mogelijk, maar omwille van de hoge kosten van deze verzekering niet altijd aan te raden.

Aanvullende verzekering brillen en lenzen
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten