Verzekering-vergelijken.com

Stacaravanverzekering

Het verzekeren van een stacaravan is vaak mogelijk in twee verschillende dekkingen. De meest eenvoudige is een kale brand dekking. De andere optie is de van alle gevaren dekking.
Naast deze twee dekkingen zijn er ook nog aanvullende rubrieken om mee te verzekeren. Denk hierbij aan een inboedel en de aan of het bijgebouw.
Mocht het zijn dat de stacaravan ook nog een incidenteel in de verhuur gaat dan is het ook mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering erbij te verzekeren. 
Om de premie iets wat de verlagen zou je ervoor kunnen kiezen om niet voor een standaard eigen risico te kiezen maar deze iets wat te verhogen. Standaard is het eigen risico rond de € 150,-. Deze kan je afhankelijk van de verzekeraar verhogen tot wel € 500,-.

Stacaravan verzekeren

Overzicht van de twee verschillende dekkingen

Sluit de juiste verzekering af voor je stacaravan

Brand dekking

De brand dekking is de meest eenvoudige dekking voor een stacaravan. 

De uitgebreide dekking

Met deze dekking heeft uw stacaravan de ruimste dekking van de twee mogelijkheden. 

Aanvullende dekkingen stacaravan verzekering

Stacaravan verzekeren en meer

In onze vergelijking van de stacaravanverzekering zitten verschillende verzekeraars. Mocht het zijn dat u een oudere stacaravan heeft of dat er een bijzonder risico is dan zullen we dit altijd eerst met de verzekeraar afstemmen. U krijgt van ons een uitgebreide offerte waar de voorwaarden en de verzekeringskaart in terug te vinden is. Zo kunt u alle belangrijke gegevens nog eens rustig doorlezen. De website van Verzekering vergelijken is niet alleen bereikbaar om uw stacaravan te verzekeren. Neem ook eens een kijkje bij de andere verzekeringen die we vergelijken. Zo is een mooi aanvullende verzekering de reisverzekering voor als u lekker naar uw stacaravan gaat om vakantie te vieren. 

Informatie en service
Antwoord op verschillende vragen

Met een aanbouw of een bijgebouw bedoelen wij serres, voortenten/luifels, buitenverlichting, verhogingen en schuurtjes die aan de stacaravan zijn vastgemaakt of er naast staan. U kunt deze apart meeverzekeren.

Voor de aanbouw of het bijgebouw geldt dezelfde dekking als voor de recreatiewoning.

Let op: zonnepanelen vallen onder aanbouw en bijgebouwen en moeten in het verzekerde bedrag van de aanbouw of het bijgebouw worden opgenomen.

Er geldt een standaard eigen risico van € 150. U kunt dit verlagen naar € 0 of verhogen naar € 500.

Een stacaravan verzekering is niet verplicht om af te sluiten. In Nederland is daar geen wet voor die dat verplicht.