Verzekering-vergelijken.com

Tandartsverzekering

De tandartsverzekering is zoals de naam reeds doet vermoeden een speciaal onderdeel van de zorgverzekering die specifiek is bestemd om de kosten van de tandarts te vergoeden. Vroeger maakte deze dekking onderdeel uit van de standaard ziektekostenverzekering, maar dat is niet langer het geval. Wel wordt er nog steeds een onderscheid gemaakt tussen tandartskosten voor kinderen en tandartskosten voor volwassenen. Kinderen genieten tot aan de leeftijd van 18 jaar dan ook van een volledige dekking terwijl dit voor volwassenen volledig is uitgesloten. Zij zijn bijgevolg verplicht om een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten met uiteraard alle kosten van dien. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om de kosten van de tandarts te laten vergoeden en wil je daarom je basisverzekering uitbreiden met een extra polis? Lees dan snel verder en ontdek alles over de tandartsverzekering!

Tandartsverzekering voor kinderen afsluiten

Wanneer we naar de voorwaarden van de basisverzekering kijken stellen we vast dat de kosten voor de tandarts voor volwassenen volledig worden uitgesloten. Dat wil zeggen dat je indien je voor deze kosten op een terugbetaling wenst te kunnen rekenen steeds een aanvullende ziektekostenverzekering zal moeten afsluiten. Dat geldt echter niet voor kinderen. Kinderen zijn tot aan de leeftijd van 18 jaar doorgaans steeds gratis meeverzekerd met hun ouders, maar genieten bovendien ook van een aantal extra voordelen. Tandheelkundige zorg is voor kinderen tot aan de leeftijd van 18 jaar dan ook steeds volledig gratis ingedekt. Een speciale tandartsverzekering afsluiten voor kinderen is dan ook absoluut niet noodzakelijk.

Tandartsverzekering voor volwassenen

Volwassenen die regelmatig nood hebben aan medische zorg van een tandarts doen er goed aan om zich hiervoor apart te laten verzekeren. Standaard worden deze kosten door de basisverzekering immers niet ingedekt. De tandartsverzekering voor volwassenen vormt steeds een apart onderdeel van de aanvullende ziektekostenverzekering. Je moet er rekening mee houden dat deze dan ook niet standaard in alle aanvullende ziektekostenverzekering is inbegrepen. Buiten de extra verzekeringspremie die je moet betalen dien je er tot slot ook rekening mee te houden dat diverse kosten kunnen worden uitgesloten. Heb je daar geen probleem mee en wil je graag gebruik kunnen maken van een gedeeltelijke terugbetaling van je tandartskosten, dan is het afsluiten van een speciale tandartsverzekering beslist interessant te noemen.

Tandarts dekking zorgverzekering
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten