Verzekering-vergelijken.com

Kortlopende reisverzekering

Als u één keer per jaar met vakantie gaat is een kortlopende reisverzekering het beste aan te raden. De dekking van de kortlopende reisverzekering begint op de dag van vertrek en eindigt op het moment dat u weer thuis bent.

 

Wat is een kortlopende reisverzekering

Deze verzekering vergoedt schade als u op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal van uw bagage, een ongeval, pech hulp van vervoermiddel, geneeskundige kosten en repatriëring. Zoals bovenstaande geldt de verzekering voor de duur van de reis. Een kortlopende reisverzekering is af te sluiten voor uzelf, uw partner en/of kinderen. Het kan ook voorkomen dat u met een groep een reis heeft geboekt.

Uit welke rubrieken kan men kiezen bij een kortlopende reisverzekering.

 • Waar geldt de verzekering
  Afhankelijk van de geboekte reis kiest men voor een Europa dekking of wereldwijd.
  De dekking Europa geldt ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
  In Nederland bent u alleen verzekerd bij minimaal één betaalde overnachting.

  Extra informatie Europa dekking.
  De dekking Europa geeft dekking in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

 • Aanvullende medische dekking
  Met de dekking Geneeskundige kosten bent u verzekerd voor de kosten van een spoedeisende en onverwachte, noodzakelijke medische behandeling, aanvullend op uw zorgverzekering. Het is noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

   

 • Aanvullende bagage dekking
  Met de dekking Bagage bent u verzekerd tegen schade die is ontstaan door diefstal, beschadiging of verlies van uw bagage of reisdocumenten. Let goed op bij het afsluiten van een reisverzekering op de maximale hoogte van de bagage dekking en het de hoogte van het eigen risico. 
 • Aanvullende pech op reis
  Met de dekking Hulp en huur vervoermiddel bent u verzekerd van vervangend vervoer en hulp wanneer uw vervoermiddel of de bestuurder uitvalt. Schade aan, diefstal van, of schade door het te zwaar beladen van je vervoermiddel is vaak niet verzekerd.
 • Aanvullende winter en watersport dekking
  Het beoefenen van reguliere sporten op reis is verzekerd. Voor Skiën en snowboarden is een ook vaak een aanvullende dekking nodig. Met deze dekking heeft u een ‘upgrade’ van uw andere dekkingen. Zodat de dekkingen die u heeft afgesloten -zoals Medische kosten, Bagage en Ongevallen -ook van toepassing zijn.

 • Aanvullende ongevallen dekking
  Met de dekking Ongevallen bent u verzekerd in geval van blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval.