Verzekering-vergelijken.com

Laptopverzekering

Ondanks dat u wellicht denkt dat u niet zo snel schade krijgt aan uw laptop, claimen toch veel mensen schades aan hun laptop bij de tientallen verschillende verzekeringsmaatschappijen. De laptop verzekering bestaat al een hele tijd en ondertussen zijn er veel verschillende aanbieders van deze verzekering actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Door de verschillende laptop verzekeringen slim met elkaar te vergelijken, kunt u ervoor zorgen dat u maandelijks een zo laag mogelijk bedrag aan premie moet betalen. De hoogte van de maandelijkse premie is van verschillende factoren afhankelijk, een van de factoren die hierbij heel belangrijk is, is de aanschafwaarde van de laptop. Een laptop met een lage aanschafwaarde is ook erg goedkoop te verzekeren, echter is het dan weer vaak niet de moeite waard om een verzekering afsluiten voor deze laptop. Voor de duurdere laptops is het dan wel weer interessant om een laptop verzekering af te sluiten, de maandelijks te betalen premie is dan echt ook weer een stukje hoger.

Eigen risico bij een laptopverzekering

Net als bij andere verzekeringen hebt u ook bij een laptop verzekering te maken met een eigen bijdrage (e), dit is het bedrag dat u eerst moet betalen, alvorens u de claim bij de verzekeringsmaatschappij in kunt dienen. De hoogte van het eigen risico kunt u in de algemene voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij nalezen. Bij het vergelijken van de verschillende verzekeringsmaatschappijen is het wel aan te raden om ook de hoogte van het eigen risico goed in te gaten te houden, deze kan namelijk per aanbieder nog wel eens flink van elkaar verschillen.
U kunt een laptopverzekering uitbreiden op het moment dat u meer schades wilt verzekeren, u kunt dus zelf precies bepalen welke schade wordt vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Uiteraard wordt de hoogte van de maandelijkse premie ook hoger naarmate u meer wilt verzekeren. Een standaard laptop verzekering vergoed schades als waterschade, brandschade en val schade. Uiteraard moet u bij het claimen van de val schade wel aan kunnen tonen dat u de schade niet expres hebt gemaakt (hiervoor is ook extra het eigen risico in het leven geroepen). U krijgt in vrijwel alle gevallen bijna de gehele waarde van de laptop uitgekeerd op het moment dat deze niet meer te repareren is. Als de laptop nog wel te repareren is, dan kunt u deze op kosten van de verzekeringsmaatschappij laten repareren. In de meeste gevallen moet u de rekening zelf betalen en dan kunt u deze vervolgens opsturen naar de verzekeringsmaatschappij.

Laptop verzekeren buitenshuis

Een laptop kan men op verschillende manieren verzekeren. Dit kan met een losse apparatuur verzekering of een speciale laptop verzekering. In veel inboedelverzekeringen is standaard een laptop mee verzekerd. Alleen is er bij een inboedelverzekering alleen dekking in de woning. komt de laptop ook buiten de woning dan is een buitenshuisdekking een goede aanvulling hierop.
We hebben ook een pagina waarin u ook buitenshuisverzekeringen met en zonder een inboedelverzekering kan vergelijken dit is als er nog geen inboedelverzekering is vaak een goedkopere oplossing. Uiteraard kan een losse laptopverzekering ook nog altijd worden afgesloten.

Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten