Verzekering-vergelijken.com

Reis en annuleringsverzekering afsluiten

Een reisverzekering naast de caravanverzekering is natuurlijk iets wat heel verstandig is. Je wilt als je met de caravan op vakantie gaat je nergens zorgen om maken. Je kunt met een goed gevoel weggaan terwijl je weet dat je camera, laptop en contanten goed beschermd zijn met je reisverzekering. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Welke reisverzekering sluit jij af? 

Als je een reisverzekering afsluit dan kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering en ook een kortlopende reisverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering heb je alleen een dekking voor een specifieke periode als je op vakantie gaat. Bij een doorlopende reisverzekering kun je het hele jaar door gebruik maken van de dekking op je reisverzekering. En dat is natuurlijk wel een fijne gedachte. Je hoeft dan namelijk niet na te denken of je de reisverzekering wel of niet hebt afgesloten. Een kortlopende reisverzekering is alleen goedkoper als je slechts sporadisch op vakantie gaat. Ga je vaker per jaar weg? Dan kun je al snel een doorlopende reisverzekering overwegen.

Waar kun je een reisverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een reisverzekering kun je tegenwoordig heel eenvoudig online. Je kunt ook naar je assurantie tussenpersoon gaan om daar je reisverzekering af te sluiten. Ook kun je ook via het internet een verzekering afsluiten. Bij een verzekeringsagent zul je een persoonlijk advies krijgen over welke reisverzekering het beste is voor jou. Als je de reisverzekering via het internet afsluit dan zul je zelf de meeste zaken moeten nakijken en onderzoeken. Een gulden middenweg is om de reisverzekering telefonisch af te sluiten en dan toch nog een korting te krijgen op de premie van de reisverzekering.

Zonder zorgen op vakantie.
Het belangrijkste is om te zorgen voor een goede reisverzekering met een goede dekking. Daarnaast is het natuurlijk altijd mooi meegenomen om een lage premie te betalen voor je reisverzekering.


Enkele tips!
Heb je geen aanvullende ziektekostenverzekering welke een dekking biedt in het buitenland? Kies dan voor een ziektekosten dekking of gezondheidsdekking op je reisverzekering. De reisverzekering zorgt dan ervoor dat je hier ook voor gedekt bent. Het is zeker belangrijk om hier goed over na te denken als je naar de Verenigde Staten gaat. Daar zijn de kosten voor geneeskundige hulp natuurlijk een stuk hoger dan binnen Nederland.


De annuleringsverzekering.
Wacht niet langer en boek nog binnen zeven dagen na het afsluiten van je reis een reisverzekering af. Zeker als je een annuleringsverzekering wilt afsluiten moet je dit binnen 7 dagen doen nadat je jouw reis hebt geboekt.