Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeringen zijn er in verschillende vormen. Voor iedereen is er wel een verzekering die het beste bij past in zijn of haar situatie. De uitvaartverzekering wordt ook wel de begrafenisverzekering genoemd. Bij verzekeraars spreken ze meestal over een de uitvaartverzekering.


Uitvaartverzekering in natura of geld

Deze twee verzekeringsvormen zijn een van de meest voorkomende gekozen uitvaartverzekeringen.

  • De Natura uitvaartverzekering is kenmerkend aan de samenstelling van de verzekering door een pakket aan diensten te verzekeren in combinatie met een vrij te besteden geld bedrag. Stel er is een verzekering afgesloten met een totaal bedrag van € 8.500,-. Bij de natura uitvaartverzekering is deze dan opgesplitst in bijvoorbeeld een bedrag van € 6.500,- aan diensten. Deze diensten kan men vaak bij de aangesloten uitvaartverzorger laten uitvoeren.
    Het bedrag van € 2.500,- is dan vrij te besteden voor bijvoorbeeld extra rouwkaarten, bloemen, een extra volg auto of een grafsteen.

  • De uitvaartverzekering in geld is kenmerkend dat hier alleen een geld bedrag verzekerd is. Hier is men vrij in het kiezen van een uitvaartverzorger en het indelen van de uitvaart of crematie.

De beste uitvaartverzekering

Om de beste uitvaartverzekering te kiezen is dit geheel afhankelijk van de bijkomende wensen. Zoals bovenstaand is een keuze in een natura of een uitvaartverzekering in geld mogelijk. De beste uitvaartverzekering in natura is in veel gevallen afhankelijk de keuze dat er in het dienstenpakket aanwezig is.
Om de beste uitvaartverzekering in geld af te sluiten is veelal de premie een belangrijke factor en het gevoel dat er is waar de uitvaartverzekering zal worden afgesloten.


Uitvaartverzekering online

Een uitvaartverzekering is online af te sluiten. Het voordeel van een uitvaartverzekering online is dat er geen advieskosten van een adviseur bij komen kijken. Indien er twijfel is om een uitvaartverzekering online af te sluiten is het beter om advies te vragen bij een verzekeringsadviseur.


Gemiddelde kosten van een uitvaart of crematie

De kosten van een uitvaart of crematie in Nederland is sterk afhankelijk van regio waar dit plaats gaat vinden of waar men begraven wil worden. Per gemeente zijn kosten verschillend.
De kosten van een uitvaart worden momenteel geschat op een bedrag van € 8.000,- en de kosten van een crematie zijn momenteel rond de € 6.000,-
In 2016 zijn wel verschillende verhalen verschenen dat de kosten voor een begrafenis lager kunnen en er is dan ook veel gesproken over een budget uitvaart of begrafenis.

 

Meest bezocht:

Wat bedoelen verzekeraars met...?