Verzekering-vergelijken.com

Autoverzekering opzeggen

Hebt u op dit moment een WA of all risk autoverzekering bij een verzekeringsmaatschappij lopen en wilt u deze graag opzeggen? Dat is uiteraard mogelijk! Voordat u een autoverzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij, raden wij u aan om eerst de voorwaarden eens goed door te lezen. In de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij staat altijd vermeld hoe de procedure voor het opzeggen verloopt en hoeveel tijd u de verzekering na het opzeggen nog aan moet houden. Bij het opzeggen van een autoverzekering kunt u in de meeste gevallen het aantal schadevrije jaren meenemen naar een andere verzekeringsmaatschappij, echter is dit niet altijd het geval. Let erop dat u ervoor zorgt dat u al weet waar u uw auto wilt gaan verzekering nadat u de huidige verzekering hebt opgezegd, u kunt hiermee voorkomen dat de auto een tijd niet verzekerd is. Zoals u wellicht weet bent u te allen tijde verplicht om uw auto minimaal met een WA verzekering te verzekeren, op het moment dat er een lange tijd tussen het opzeggen van de ene verzekering en het afsluiten van de andere verzekering zit, dan kunt u een flinke boete krijgen.

Wij raden u aan om op regelmatige basis de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op het moment dat u erover denkt om de autoverzekering bij uw huidige verzekeringsmaatschappij op te zeggen, verschillende aanbieders hebben namelijk regelmatig leuke aanbiedingen waardoor u wellicht veel minder premie gaat betalen voor uw verzekering. Ook bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is het verstandig om eerst de voorwaarden goed door te nemen, let hierbij wederom op de opzeg procedure en uiteraard op de manier waarop een schadeclaim wordt afgehandeld bij deze nieuwe verzekeringsmaatschappij.

Mogelijke redenen voor het opzeggen van een autoverzekering bij een verzekeringsmaatschappij zijn bijvoorbeeld: de huidige verzekeraar heeft de prijzen flink verhoogd waardoor ze voor u veel te duur zijn geworden, u kunt bij een andere aanbieder goedkoper een autoverzekering voor uw voertuig afsluiten, u bent ontevreden over de manier waarop uw huidige verzekeringsmaatschappij de schade afhandelt of u bent ontevreden over de klantenservice van de huidige maatschappij.