Verzekering-vergelijken.com

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten

Op onze website kun je eenvoudig verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten.
We bieden zes uitvaartverzekeringen aan van vijf verschillende verzekeraars. Deze verzekeringen variëren in premie, looptijd en dekking, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die een geldbedrag of diensten uitkeert bij het overlijden van een persoon, om de kosten van de uitvaart te dekken. Dit kan zowel voor een crematie als een begrafenis zijn. Voorbeelden van gedekte kosten zijn de kist of urn, de ceremonie en de catering.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Wanneer er na je overlijden geen geld uit de erfenis beschikbaar is, moeten je nabestaanden de uitvaartkosten dragen. Een begrafenis of crematie in Nederland kost gemiddeld € 8.000, wat vaak een grote financiële last voor de nabestaanden kan zijn. Heb je zelf weinig of geen spaargeld? Dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hiermee ontlast je je nabestaanden en zorg je ervoor dat je uitvaart volgens jouw wensen wordt uitgevoerd.

Voordelen van een uitvaartverzekering:

  • Ontlast je nabestaanden
  • Zorg voor een uitvaart naar wens
  • 70% van alle Nederlanders heeft al een uitvaartverzekering!

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Of je een uitvaartverzekering nodig hebt, hangt af van je persoonlijke financiële situatie en je wensen voor je uitvaart. Overweeg deze vier punten:

Financiële bescherming voor nabestaanden

Een uitvaartverzekering biedt financiële bescherming voor je nabestaanden. Hierdoor hoeven zij zich geen zorgen te maken over de betaling van de uitvaartkosten. De uitvaartverzekeraar keert een bedrag uit, zodat je nabestaanden de kosten niet hoeven voor te schieten. Bovendien kan het zijn dat er niet genoeg geld uit de erfenis overblijft, waardoor je nabestaanden anders voor de kosten opdraaien.

Impact op je naasten

Na het verlies van een dierbare wil je zoveel mogelijk stress rondom financiële zaken voorkomen. Met een uitvaartverzekering bied je je nabestaanden financiële rust, zodat zij zich kunnen richten op het verwerkingsproces.

Stijgende kosten van uitvaarten

Door inflatie worden uitvaarten elk jaar duurder. Dit betekent dat het bedrag dat je moet sparen steeds hoger wordt. Met een uitvaartverzekering die jaarlijks geïndexeerd wordt, weet je zeker dat je dezelfde uitvaart kunt organiseren als op het moment van afsluiten. Zonder verzekering loop je het risico niet genoeg te sparen tegen de stijgende kosten van uitvaarten.

Uitvaartwensen

Bij een natura uitvaartverzekering verzorgen de verzekeraars de uitvaart. Dit betekent dat je vooraf je wensen kunt vastleggen. Zo ben je verzekerd dat je uitvaart naar jouw wens wordt uitgevoerd wanneer je komt te overlijden.

Wanneer een uitvaartverzekering nodig kan zijn:

Alternatieven voor een uitvaartverzekering

Naast een uitvaartverzekering zijn er andere manieren om de kosten van je uitvaart te dekken. Hier zijn enkele opties:

  1. Sparen op een gewone bankrekening Je kunt ervoor kiezen om zelf geld te sparen voor je uitvaart. Dit vereist wel discipline, omdat je het gespaarde geld niet voor andere doeleinden mag gebruiken. Als je voldoende spaargeld hebt, is een uitvaartverzekering wellicht niet nodig.

  2. Uitvaartdeposito Met een uitvaartdeposito stort je eenmalig een bedrag op een speciale spaarrekening, waarover je rente ontvangt. Bij overlijden komt dit bedrag vrij voor de betaling van de uitvaart. Een uitvaartdeposito is vooral interessant als je geen uitvaartverzekering kunt afsluiten vanwege gezondheidsproblemen of hoge leeftijd.

  3. Uitvaartvereniging Je kunt ook lid worden van een uitvaartvereniging. In plaats van premie betaal je een ledencontributie. Deze contributie wordt gebruikt om de uitvaarten van leden te bekostigen. Kiezen voor een uitvaartvereniging kan voordeliger zijn, vooral als je ervoor kiest de uitvaart door de vereniging te laten regelen. Voorbeelden van uitvaartverenigingen zijn De Laatste Eer en EABN.

Wanneer een uitvaartverzekering mogelijk niet nodig is:

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering verschilt van een uitvaartverzekering. Hoewel de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering gebruikt kan worden voor de uitvaartkosten, is dit niet het primaire doel. Deze verzekering keert alleen uit als de verzekerde binnen de looptijd overlijdt. Als het overlijden buiten deze periode plaatsvindt, wordt er niets uitgekeerd.

Tot welke leeftijd kun je een uitvaartverzekering afsluiten?

Het is helaas niet voor iedereen mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Uitvaartverzekeraars hanteren niet alleen een gezondheidsverklaring, maar ook een leeftijdsgrens. Wanneer je ouder bent dan de vastgestelde leeftijdsgrens, kun je geen uitvaartverzekering meer afsluiten.

Leeftijdsgrenzen per verzekeraar:

VerzekeraarLeeftijdsgrens
MonutaTot 75 jaar
DELATot 75 jaar
TwentheTot 75 jaar
LifetriTot 75 jaar
a.s.r.Tot 76 jaar
De Laatste EerTot 80 jaar

Uitvaartverzekering voor ouderen

De Laatste Eer biedt als enige verzekeraar de mogelijkheid om tot 80 jaar een uitvaartverzekering af te sluiten. Ben je ouder dan 80 jaar, dan zul je moeten overwegen om alternatieven te gebruiken, zoals een uitvaartdeposito, uitvaartvereniging of zelf sparen. Houd er rekening mee dat als je op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, de premie hoger zal zijn.

Uitvaartverzekering voor jongeren

Als jongere denk je misschien nog niet aan een uitvaartverzekering, maar het kan een verstandige keuze zijn om er vroeg bij te zijn. Uit onderzoek blijkt dat je met een uitvaartverzekering op jonge leeftijd niet alleen profiteert van lagere maandelijkse premies, maar ook tot de helft kunt besparen op de totale kosten. Het afsluiten van een uitvaartverzekering op jonge leeftijd kan dus op de lange termijn financieel voordelig zijn.

Uitvaartverzekeraars

Meer over Uitvaart en Uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen.

Laat uw nabestaande niet met financiële kosten zitten na uw uitvaart.
Uitvaartverzekering