Verzekering-vergelijken.com

De kosten van een motorverzekering

Ben je in het bezit van een motor, dan is een motorverzekering aan te raden en zelfs verplicht. De premie en voorwaarden van een motorverzekering verschillen behoorlijk.

Het afsluiten van een motorverzekering

Bij het afsluiten van de motorverzekering is de premie afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren zijn het type motor en het bijbehorende vermogen. Ook de leeftijd en de opgebouwde schadevrije jaren spelen een grote rol.
Voordat je een motorverzekering gaat afsluiten is het verstandig deze bij meerdere verzekeraars te vergelijken. Let dan ook vooral op de voorwaarden en niet allen op de premie.

Verschillende verzekeraars

In Nederland is het mogelijk om bij meerdere verzekeraars je motor te verzekeren. Enkele veel voorkomende verzekeraars zijn:

Bij het afsluiten van een motorverzekering heb je de keuze uit meerdere dekkingen. Dit is vergelijkbaar met de dekkingen van een autoverzekering. Ook de accessoires kunnen worden meeverzekerd net zoals de helm en kleding een aanvullende verzekering is.
Gemiddeld is de premie voor en een motorverzekering ongeveer € 15,- per maand.

Meer over motorrijtuigen

Autoverzekering opzeggen
Blog motorrijtuigen

Autoverzekering opzeggen

Hebt u op dit moment een WA of all risk autoverzekering bij een verzekeringsmaatschappij lopen en wilt u deze graag opzeggen? Dat is uiteraard mogelijk!

Lees verder »