Verzekering-vergelijken.com

Aanhangerverzekering

Een aanhanger zorgt er voor dat u over de mogelijkheid beschikt om bijvoorbeeld uw boot, uw motor of tal van andere, grote spullen op veilige wijze van punt A naar punt B te transporteren. Niet zelden gebeurt dit over een vrij aanzienlijke afstand. Om er zeker van te zijn dat mogelijke schade met aanzienlijke financiële gevolgen is ingedekt kan het de moeite waard zijn om een speciale aanhangerverzekering af te sluiten. Opgelet, zoals de naam reeds laat vermoeden wordt deze verzekering enkel en alleen voor de aanhanger van de wagen afgesloten. De auto zelf moet dus nog apart worden verzekerd tegen schade. Het is uiteraard wel mogelijk om de beide verzekeringen te combineren in één enkele verzekeringspolis.

Wat omvat de standaard dekking?

De gewone aanhanger verzekering bestaat uit twee verschillende onderdelen. In eerste instantie is er de zogenaamde WA-verzekering. Deze is vergelijkbaar met de WA-verzekering voor een auto. Met andere woorden, het enige dat deze verzekeringspolis indekt is schade die wordt aangericht door de aanhanger ten opzichte van derden. Bijkomstig is ook schade ingedekt die het gevolg is van brand, diefstal evenals natuurschade. Met deze gewone polis beschikt u dan ook reeds over een degelijke indekking van verschillende schadegevallen, maar het kan altijd nog een stukje uitgebreider uiteraard.

Optionele uitbreidingen voor de aanhangerverzekering

Afhankelijk van de verzekeraar in kwestie heeft u altijd de mogelijkheid om de standaard verzekeringspolis van uw aanhanger verzekering uit te breiden. Dit kan gebeuren op tal van verschillende manieren. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld een beschadiging / aanrijding dekking toepassen. Zoals de naam reeds laat vermoeden treedt deze in werking op het ogenblik dat er sprake is van een aanrijding, al dan niet bij eigen schuld van de bestuurder. Dit is één van de populairste en meteen ook meest cruciale dekkingen voor een aanhanger verzekering.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande niet de enige extra dekking is die kan worden afgesloten. Zo kunt u er eveneens voor kiezen om een aanvullende dekking met betrekking tot hulpverlening af te sluiten bij een ongeval. Is er sprake van ernstige schade en moet de aanhanger naar de garage om te laten herstellen? Kunt u deze echter niet zo lang missen, bijvoorbeeld omdat u deze nodig heeft voor uw werk? In dat geval kan het ook interessant zijn om een aanvullende dekking met betrekking tot een vervangend vervoermiddel af te sluiten. Uiteraard is hier een iets hogere verzekeringspremie aan verbonden, maar dan bent u er wel zeker van dat u bijvoorbeeld uw professionele werkzaamheden zult kunnen blijven uitvoeren.

Wat bij particuliere verhuur?

Gaat u, uw aanhanger gedurende enige tijd uitlenen aan één van uw vrienden of familieleden? In dat geval is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat de aanhanger in deze periode niet automatisch is ingedekt door de verzekeringen die u heeft afgesloten. Wilt u dat u ook bij particuliere verhuur bent ingedekt? In dat geval doet u er altijd goed aan om daartoe eveneens een speciale uitbreiding af te sluiten. Tegen een beperkte, extra premie bent u dan werkelijk zo optimaal mogelijk ingedekt en dat in alle omstandigheden.

Lading aanhanger verzekeren

Bij een aanhangerverzekering is de lading niet meeverzekerd. Mocht je de lading mee willen verzekeren kan dat het beste met een goederentransportverzekering. Deze verzekering vergoedt materiële schade aan uw goederen die worden getransporteerd met de aanhanger. Er is dekking tijdens het transport, tijdens het in- en uitladen en tijdens het verblijf in een opslagplaats dat vooraf gaat aan verzending. 

aanhangerverzekering
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten