Verzekering-vergelijken.com

Bestelautoverzekering

Als u een bestelauto hebt, dan hebt u de mogelijkheid om een bestelautoverzekering af te sluiten. Als u een bestelautoverzekering afsluit voor uw bestelauto, dan hoeft u niet los ook nog een normale autoverzekering af te sluiten. Net als bij een normale autoverzekering, hebt u bij het afsluiten van een bestelautoverzekering de keuze uit WA, WA en diefstal en All Risk. Net als bij een normale autoverzekering moet u ook minimaal een WA bestelautoverzekering afsluiten. Bij een WA bestelautoverzekering wordt alleen de schade die u aanbrengt bij de tegenpartij op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt gedekt, bij een All Risk verzekering wordt ook de schade aan uw eigen bestelauto verzekerd door de verzekeringsmaatschappij.

Wat kost een bestelautoverzekering

De hoogte van de premie van deze verzekering is afhankelijk van uw no-claimkorting. Als u al een aantal jaren zonder schade hebt autogereden, dan kunt u deze no-claimkorting ook meenemen bij het afsluiten van deze verzekering, hierdoor kunt u dus meteen met een veel lager premiebedrag starten. Op het moment dat u echter een schadeclaim indient met uw bestelauto, dan heeft dit uiteindelijk ook invloed op uw gehele no-claimkorting waardoor u ook meer premie gaat betalen voor uw normale autoverzekering. De no-claimkorting bij een normale autoverzekering en een bestelautoverzekering staat dus aan elkaar gelijk.

Nu zult u wel denken, wat heeft het afsluiten van een bestelautoverzekering voor mijn bestelauto nou eigenlijk voor zin? Net als bij een oldtimerverzekering is de bestelautoverzekering speciaal ingericht voor mensen die in het bezit zijn van een bestelauto, dat betekent dat een dergelijke verzekering perfect voldoet aan alle eisen die bezitters van een bestelauto stellen aan een verzekering.

Bij welke verzekeraar kan een vergelijking maken en de verzekering afsluiten

De laatste jaren zijn er steeds meer aanbieders van bestelautoverzekeringen op de Nederlandse verzekeringsmarkt gekomen, door de verschillende aanbieders slim met elkaar te vergelijken kunt u maandelijks tientallen euro’s besparen op de premiekosten van uw bestelautoverzekering. Het vergelijken van deze verzekeringen kan gemakkelijk via het internet, u hoeft slechts het kenteken in te voeren en het aantal schadevrije jaren om de hoogte van de maandelijkse premie te bepalen. Uiteraard is het ook verstandig om ook in dit geval de hoogte van het eigen risico in de gaten te houden, deze kan namelijk per aanbieder flink verschillen. Voordat u daadwerkelijk deze verzekering afsluit is het verstandig om de algemene voorwaarden een keer goed door te nemen, hierdoor weet u precies welke schade wel en welke schade niet wordt gedekt.

Bestelautoverzekering
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten