Verzekering-vergelijken.com

Bromfietsverzekering

Hebt u een leuke nieuwe of tweedehands bromfiets gekocht? Ook dit soort voertuigen moet u met een minimale WA verzekering verzekeren. Voor een scooter hoeft u geen wegenbelasting te betalen, het is wel mogelijk dat u dit in de toekomst wel moet gaan doen. De maandelijkse premie voor een bromfietsverzekering is gelukkig een heel stuk lager dan bij voertuigen als een auto, uiteraard is de hoogte van de premie ook in dit geval afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u hebt. Op het moment dat u een nieuwe of tweedehandse bromfiets hebt gekocht, dan moet u deze meteen na het overschrijven op uw naam verzekeren. Ook bij een bromfiets kunt u de verplichting tot het afsluiten van een verzekering uitstellen door het voertuig te schorsen. U kunt uw bromfiets gemakkelijk bij het postkantoor bij u in de buurt of op de website van het RDW schorsen. Op het moment dat uw voertuig geschorst is, dan mag u zich niet meer met dit voertuig op de openbare weg bevinden.

Verschillende dekkingen bromfietsverzekeringen

Net als bij een autoverzekering, hebt u ook bij het afsluiten van een bromfietsverzekering de keuze uit een WA verzekering of een all risk verzekering. U kunt deze twee verzekeringen vergelijken met de autoverzekeringen, bij een WA verzekering wordt alleen de schade van de tegenpartij gedekt op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt en bij een all risk verzekering zal in dat geval ook uw eigen schade worden gedekt. Het afsluiten van een all risk bromfietsverzekering is eigenlijk alleen interessant op het moment dat u een nieuwe scooter koopt, echter kan ook een duurdere tweedehands scooter de moeite zijn tot het all risk verzekeren. De maandelijkse premie voor een bromfietsverzekering varieert ongeveer tussen de 5 euro en de 30 euro, echter is dit natuurlijk van verschillende factoren afhankelijk. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die korting geven op het moment dat u zowel uw auto als uw scooter bij hun verzekerd, hierdoor kunt u de kosten van de maandelijkse premie een beetje drukken.

De premie van een bromfietsverzekering

De premie die in rekening wordt gebracht voor een bromfietsverzekering is altijd gebaseerd op verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan de leeftijd van de bestuurder (en wanneer deze zijn of haar bromfiets rijbewijs heeft behaald), maar ook aan het soort brommer waarvoor de verzekering wordt afgesloten. Ook het profiel van de bestuurder (heeft deze bijvoorbeeld in het verleden reeds één of meerdere verwijtbare ongevallen veroorzaakt) draagt hier haar steentje in bij. Op basis van het verkregen risico niveau wordt er uiteindelijk bepaald hoe hoog (of hoe laag) de premie voor een bromfietsverzekering komt te liggen.

Het afsluiten van een oldtimer bromfietsverzekering

Net zoals bij een auto het geval is geldt ook voor een bromfiets dat u deze, wanneer ze voldoet aan verschillende eisen kan laten verzekeren door middel van een oldtimer bromfietsverzekering. Dat is interessant omdat de premie van een dergelijke verzekering heel wat lager is gelegen. De voorwaarden voor het kunnen afsluiten van een bromfietsverzekering voor uw bromfiets zijn de volgende:

• De bromfiets dient ouder te zijn dan 20 jaar. Ze mag echter geen bouwjaar hebben van voor het jaar 1920.
• Er moet een personenauto voor handen zijn die wordt ingezet voor dagelijks gebruik.
• Er mag niet meer dan 7.500 kilometer per jaar mee gereden worden.

Bent u eigenaar van meerdere bromfietsen? In dat geval bieden verschillende verzekeraars u de mogelijkheid aan om meerdere oldtimer bromfietsen tegen een nog scherper tarief door middel van één enkele polis te verzekeren.

Hoe de goedkoopste bromfietsverzekering afsluiten?

De goedkoopste bromfietsverzekering afsluiten kan doorgaans uitsluitend wanneer er rekening wordt gehouden met verschillende vaak zeer uiteenlopende factoren. Eerder op deze pagina is het reeds duidelijk geworden dat meerdere zaken een directe invloed kunnen hebben op de hoogte van de verzekeringspremie van een bromfietsverzekering. Daar komt bovendien ook nog eens bij dat het altijd de moeite waard is om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bromfietsverzekeringen die bij de diverse verzekeraars kunnen worden afgesloten. Alleen door middel van een dergelijke vergelijking is het namelijk mogelijk om uiteindelijk echt zeker te zijn van de beste premie voor uw bromfietsverzekering.

Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten