Verzekering-vergelijken.com

Oldtimerverzekering

Ook als u in het bezit bent van een oldtimer, zult u deze moet verzekeren. Het verzekeren van een oldtimer kunt u op verschillende manieren doen, u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een normale WA of all risk autoverzekering af te sluiten, hierdoor betaalt u gewoon precies dezelfde premie als elke andere automobilist die hetzelfde aantal schadevrije jaren heeft. U hebt naast het afsluiten van een normale autoverzekering voor uw oldtimer ook de mogelijkheid om een speciale oldtimerverzekering af te sluiten. De meeste mensen die in het bezit zijn van een oldtimer, zullen ervoor kiezen om deze speciale oldtimerverzekering af te sluiten. Voor bezitters van een oldtimer heeft een oldtimerverzekering veel voordelen tegenover een normale autoverzekering, zo is de maandelijkse premie die u voor de verzekering moet betalen een heel stuk lager. Daarnaast is een oldtimerverzekering helemaal aangepast op de wensen van mensen die in het bezit zijn van een oldtimer. Net als bij elk ander voertuig bent u uiteraard niet verplicht om de oldtimerverzekering aan te houden, u kunt er ook voor kiezen om het voertuig tijdelijk te schorsen. Vooral op het moment dat u een oldtimer gaat restaureren is het schorsen van het voertuig zeker aan te raden, tijdens de restauratie hoeft u hierdoor namelijk geen premie te betalen voor uw oldtimerverzekering. Nadat u klaar bent met de restauratie, kunt u uw voertuig gratis uit de schorsing halen waarnaar u weer een verzekering af moet sluiten.

Als u een oldtimerverzekering hebt afgesloten, hoeft u niet ook nog een extra normale WA autoverzekering af te sluiten, deze is namelijk bij een oldtimerverzekering inbegrepen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een oldtimer te gaan rijden, niet alleen is het rijden van een oldtimer voor de meeste oudere mensen pure nostalgie, het is ook nog eens veel goedkoper in de maandelijkse kosten. De meeste bezitters van een oldtimer hoeven namelijk hun voertuig niet meer te voorzien van een jaarlijkse APK, ze hoeven minder of zelfs helemaal geen wegenbelasting meer te betalen en betalen daarnaast maandelijks ook nog eens veel minder premie op het moment dat ze een oldtimerverzekering afsluiten voor het voertuig. Juist omdat steeds meer mensen een oldtimer willen gaan rijden, stijgt de waarde van zulke auto’s de laatste jaren steeds sneller. In 2014 en 2015 zullen de voordelen van het bezitten en rijden van een oldtimer alweer afnemen, zo moeten veel oldtimers bijvoorbeeld wel weer motorrijtuigenbelasting gaan betalen.

In 2013 en 2014 zijn er enorm veel verzekeringsmaatschappijen actief in de markt van de oldtimerverzekeringen, u als consument kunt daar uiteraard slim gebruik van maken. Het vergelijken van de verschillende oldtimerverzekeringen is door het internet niet meer moeilijk, een simpele zoekopdracht laat u precies zien welke verzekeringsmaatschappij voor uw persoonlijke situatie de goedkoopste verzekering aan kan bieden. Als u eenmaal een goedkope en goede oldtimerverzekering hebt gevonden, dan kunt u deze gemakkelijk via het internet afsluiten waarna u binnen enkele dagen de polis van uw nieuwe verzekering binnenkrijgt van de verzekeringsmaatschappij

Oldtimer
Blog

Berichten met informatie over verzekeringen. 

Benieuwd naar de premie bij verschillende verzekeraars? Bereken en vergelijk met onderstaande knop.

Laatste berichten