Verzekering-vergelijken.com

WA beperkt casco dekking

Deze verzekering vergoedt schade door of aan je auto. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
Naast deze dekking kent de beperkt casco dekking de onderstaande aanvullende dekkingen.

Hulpverlening na een ongeval
Onder andere slepen, vervangend vervoer, repatriëring, noodreparaties. Repatriëring betekent dat de verzekeraar regelt dat ze je naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.

Diefstal of total loss
Bij diefstal en total loss van de auto krijg je de nieuwwaarde, de aanschafwaarde of de dagwaarde. Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd van je voertuig.

Schade door brand en natuur
Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.

Inbraak
Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. En diefstal uit de auto (inbraak). Hierbij gelden soms eisen vanuit de verzekeraar voor diefstalbeveiliging, die zijn veelal afhankelijk van de cataloguswaarde van je auto. 
Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van de desbetreffende verzekeraar of vraag advies aan je verzekeringsadviseur.

Ruitschade
Bij de beperkt casco dekking zit ook de vergoeding van ruitreparatie of -vervanging van een autoruit. Let wel op veel verzekeraars werken samen met aangesloten ruit herstel bedrijven. Hier krijgt met dan korting op het eigen risico. Mocht er geen gebruik gemaakt worden van een aangesloten schade hersteller dan kan het zijn dat de verzekeraar geen dekking verleent of dat er een hoger eigen risico van toepassing is.

Reparatie bij aangesloten schade herstellers
Bij reparatie of herstel van je auto kun je terecht bij garages en herstel bedrijven waar verzekeraars mee samenwerken.
Kies je voor een garage van je voorkeur die niet is aangesloten bij je verzekeraar, dan geldt er veelal een hoger eigen risico. Let hier dus goed op bij herstel of het afsluiten van je autoverzekering.

 

De juiste keuze maken
Wil je dat ook de schade aan de auto wordt vergoedt die je zelf veroorzaakt, als de auto wordt aangereden, in het water terecht komt of wordt beschadigd door vandalisme? Kies dan voor de Autoverzekering WA + Volledig Casco (Allrisk).