Verzekering-vergelijken.com

Caravanverzekering afsluiten

Als u een caravan heeft aangeschaft dan is een van de eerste dingen die u doet (of moet doen) het afsluiten van de caravanverzekering. Een caravanverzekering afsluiten is natuurlijk van groot belang om uzelf te beschermen tegen schade aan uw caravan en mogelijk schade aan anderen. En een caravanverzekering afsluiten is daarnaast natuurlijk iets wat wettelijk niet verplicht is. Het is echter wel zeer verstandig. U mag zonder een caravanverzekering gewoon met de caravan op pad. Het is echter wel slim en ook verstandig om dit direct te regelen als u een caravan heeft gekocht. En het maakt natuurlijk niet uit of u voor een nieuwe caravan heeft gekozen of een gebruikte caravan. Het is gewoon slim om de caravan te verzekeren als u er de weg mee op wilt.

Wat is er allemaal verzekerd bij een caravanverzekering?

Het belangrijkste van de caravanverzekering is toch wel dat u voldoet aan de wettelijke eisen. En daarmee wordt hoofdzakelijk bedoeld dat u schade aan personen en spullen van anderen kunt vergoeden met de verzekering. Daarnaast kunt u zelf nog kiezen voor een aantal extra zaken. Denk hierbij aan schade door noodweer, brand of diefstal. Ook is het goed om te weten dat de caravan in de stalling is verzekerd. En afhankelijk van de verzekering die u kiest is de caravan in de meeste gevallen ook verzekerd als u deze uitleent aan iemand anders. Uw inboedel is niet standaard meeverzekerd. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een uitgebreide verzekering, waarbij de caravan ook volledig is verzekerd als er schade ontstaat door uzelf.

Waar bent u verzekerd?

Als u een caravanverzekering afsluiten dan bent u standaard in heel Europa verzekerd. Voor een stacaravan gelden trouwens andere regels. Het is belangrijk om te weten dat u bij schade aan de caravan ook verzekerd bent voor het vervoer terug naar uw dealer in Nederland. Daarnaast is het verstandig om een extra groene kaart aan te vragen voor uw caravan als u naar Duitsland, Polen of Spanje gaat. Tenminste als de caravan een eigen kenteken heeft.

Direct een caravanverzekering afsluiten?

Tegenwoordig kunt u bijna alle verzekeringen vergelijken op internet. Zo is er ook een caravanverzekering vergelijkingssite waar u verschillende soorten verzekeraars met elkaar kunt vergelijken en afsluiten. Veel mensen kiezen hiervoor, omdat het snel en gemakkelijk gaat. Als u liever een persoonlijk gesprek heeft dan kunt u natuurlijk altijd naar een verzekeringsadviseur gaan. Vaak betaald u dan wel wat meer premie. Echter u heeft wel een persoonlijk advies.